Тази рецепта се получи преди няколко години като пълна импровизация от наличните в хладилника продукти.Единствения недостатък на това ястие е,че много "отваря" апетита.Затова аз казвам рецептата,но яденето е на Ваша отговорност ;)
Какво е необходимо:
- патладжани - 3 средно големи
- сирене - 200 грама
- майонеза- една препълнена супена лъжица
- парченца домат
- кашкавал
- олио/зехтин
- сол
- пресен магданоз,който може да се сложи и в плънката или само да се поръсят с него
- Измиваме добре патладжаните.Разрязваме ги наполовина.
- Намазваме ги с мазнина (олио или зехтин) и ги печем в силно загрята фурна,ако имате вентилатор нека е включен.При мен отнема около 15 минути.
- Когато омекнат ги вадим от фурната и с лъжица изгребваме вътрешната част.
- Смесваме я с натрошено сирене и майонеза.По желание пресен магданоз.
- Разпределяме в патладжаните получената плънка.
- Върху всеки нареждаме парченца домат и резени кашкавал.
- Връщаме във фурната и печем още десетина минути докато се разтопи кашкавала.
- Тъй като фурната е силна аз я спирам на петата минута и оставям патладжаните вътре.
- Хапват се леко топли,в никакъв случай горещи.
А когато черитата ми на терасата узреят,домата го замених с тях:
Най после да намеря човек който да припада като мен от вкусните патладжани Това е любимото ми ядене и както на вас във всички варианти Имамбаялдъто го правя точно като вас а от другата рецепта ще се възползвам
ОтговорИзтриванеЧестно казано не зная коя рецепта с патладжан ми е любима.
ИзтриванеВажното е патладжан да има :)