Страници

четвъртък, 30 септември 2021 г.

Пилешки дробчета с лук и гъби и аромат на мащерка




   Човек или обича пилешки дробчета и може да експериментира с тях всякак или изобщо не ги понася.Ако сте от тези, които ги обичат, рецептата ще ви хареса.Тя не е кой знае колко по-различна от традиционните рецепти с лук, както и от вече споделяна от мен друга рецепта, но се получи малко по-различно и вкусно и затова споделям и в този вариант.

   В този блог пилешките дробчета са споменавани и в други рецепти:

В пастета, който правя и нося по гори и поляни да мажем филии: 

По ловджийски, рецепта от една кулинарна книга:
   



Какво е необходимо:

пилешки дробчета - около 300 грама
две глави лук
две-три скилидки чесън
два домата или една консерва цели домати
гъби каквито и колкото искате
чаена лъжичка червен пипер
чаена лъжичка мащерка
сол и черен пипер
олио
зехтин


  • Почиствам дробчетата и ги измивам.
  • В тигана слагам нарязан на едро лук и наситнени скилидки чесън.Не ги пържа, а ги задушавам в малко вода.Така си забързвам ястието като лука е почти омекнал когато сложа дробчетата, а на тях не им трябва много време особено когато са разпределени в тиган.Разбира се тигана не е жизненоважен в рецептата, просто става по-бързо.
  • Когато водата се изпари и лука е почти омекнал, слагаме дробчетата и поръсваме с малко олио.Тук е хубаво да имате капак, защото пръска, а и защото ще се задушат по-бързо.
  • Когато започнат да побеляват поръсете с червен пипер и прибавете доматите.Разбъркайте и поръсете със стрита мащерка. Оставете на слаб котлон докато "остане на мазнина"
  • Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер.
  • Аз поръсих с пипера при сервиране, освен това поръсих и с много фино стрита мащерка за да съм сигурна, че ще се усеща и аромата ѝ.
  • По желание, ако обичате още по-мазничко поръсете отгоре с малко зехтин.







Няма коментари:

Публикуване на коментар