Страници

четвъртък, 7 май 2020 г.

Двойно ягодов чийзкейк


   Възможно е и да има хора, които не обичат чийзкейк, но на този етап ми е трудно да го повярвам.И под този етап, разбирайте пълна уста и лепкави пръсти.После ще се занимавам с чистенето на клавиатурата.Сега ми е прекалено хубаво да се облизвам.
   Освен, че това е един от най-вкусните десерти евър, това е и най-лесния.Така де, всеки може да разбърка,натроши и нареди някакви продукти на едно място, нали? Честно казано и да не ги реди, само да ги разбърка, пак е страхотно.Тогава ще си има разбъркан чийзкейк и аз няма да откажа и от него.


Какво използвах:

бисквити - един пакет "Роден край"
/ако са маслени, намалете маслото/
две супени лъжици масло
заквасена сметана - около 300 грама
крема сирене - около 200 грама
/около е разликата в грамажите на различните марки, защото може да използвате цели кофички от тези продукти/ 
две супени лъжици пудра захар

сладко от ягоди
пресни ягоди



Ако не ви се занимава с точни мерки и теглилки, смесете голяма кофичка заквасена сметана и кутийка Филаделфия (лека е моята) с пудра захар по ваш вкус.
Ако искате по-голям чийзкейк, знаете какво да правите, просто увеличете продуктите.

Хубавото на чийзкейковете е /за мен/,че може да си направите по-голям бисквитен пласт и по-малък млечен.Въпреки, че обикновено е обратното, не мисля че ще ви глоби някоя кулинарна полиция за тази размяна.

Рецептите са сполучливи когато на вас ви харесват!




Ако сте се чудили защо е двойно ягодов, ами защото използвах ягоди в два варианта.Сладко и пресни.И да ви кажа уникално е.
Аз използвах останало бурканче сладко, но може да е купено, а може и да си направите една малка доза прясно.Ами така де, щом имате пресни ягоди така или иначе.


  • Приготвянето е традиционно за един чийзкейк.
  • Натрошавате или смилате бисквитите.Аз обичам да ги троша, а те "Роден край" са си трошливи и могат дори с ръка да станат на прах.
  • Добавяте разтопено масло, разбърквате и слагате на дъното на съд.Много често нарочно слагам по-малко масло, а за спойка капвам малко вода.
  • Не притискайте прекалено много сместта към дъното на съда, защото ще стане като цимент.
  • Върху бисквитената смес намажете сладко от ягоди.
  • Смесвате сметаната и крема сиренето с малко пудра захар.Не прекалявайте със захарта, защото имаме доста сладки продукти.
  • Опитайте и си преценете.
  • Слагате сместта върху сладкото и слагате в хладилника за малко.Малко ще е, защото колко ли ще може да издържите.
  • Не слагайте пресните ягоди когато го направите.Аз ги наредих заради снимката, но най-добре е да са свежи в момента когато сервирате или когато решите да го започнете.
  • Измивате, нарязвате и поръсвате колкото си искате пресни ягодки.



Още вкусни рецепти за чийзкекове, които мога да ви препоръчам:






















Няма коментари:

Публикуване на коментар