Страници

сряда, 13 февруари 2019 г.

Размразена зеленчукова супа за спешни случаи

   Ако сте останали с впечатление,че у нас има само готвени ястия и че не признавам друга храна освен моята,заради която да прекарвам половин денонощие в кухнята,моля върнете това впечатление обратно.И аз съм заета и на мен се случва да съм изморена,а още повече и мен ме мързи,при това по-често отколкото е редно да си призная.
   В такива случаи си имам хапване за спешни и бързи случаи.По рядко прибягвам до топлите витрини на суперите,че още помня едни печени картофи.Обаче замразените храни и най-вече зеленчуковите миксове,тях много ги уважавам.Някои само се задушават,от други става чудна гарнитура.А откакто преди години открих сезонните замразени супи на Лидъл,винаги си имам от тях във фризера.С малко въображение и допълване с това и онова и става страхотна супа.Докато си облека домашните дрехи и намеря къде кучето ми е скрило пантофите и тя е готова.Какво повече да иска човек.



   Супата може да я кръстя още и "Млечна зеленчукова супа",защото я застройвам с прясно и кисело мляко и на всичкото отгоре сервирам с кашкавал,сирене и дори мини моцарелки.
   Много обичам разтопен кашкавал в горещата супа.Или сиренце.




   Наблягам на това,че използвам замразени зеленчуци,защото супа с пресни зеленчуци е друга супа.
Може да използвате каквито обичате или както мен готов микс към който обикновено добавям още зеленчуци,които имам замразени отделно - грах,броколи,карфиол,моркови.




Какво използвам


Замразен зеленчуков микс
/броколи,моркови,брюкселско зеле,праз,грах,целина,карфиол,.../

Сол и зехтин

Прясно мляко
Кисело мляко

Кашкавал
Сирене
Моцарелки



  • Загрявам вода и като заври изсипвам замразените зеленчуци.Водата зависи колко течна искате да бъде супата.При мен водата винаги е поне един пръст над зеленчуците,като имайте предвид,че застройката ни също е течна.
  • Ако се притеснявате за чистотата на зеленчуците може да смените една вода.
  • Посолявам и оставям докато омекнат зеленчуците.Времето за това е 10-15 минути.
  • Смесвам чаена чаша прясно мляко с половин чаена чаша кисело мляко.Може да поръсите с малка щипка куркума за цвят,но това си е по желание.
  • Взимам от супата и смесвам с нея млечната смес за да уеднаквим температурите им.Добавям стоплената млечна смес към супата и оставям на слаб котлон, но само докато тръгне да завира.Много е важно да не заври!
  • Ако е необходимо посолявам още.
  • Тази супа е добре да постои десетина минути преди да се сервира.
  • Точно толкова време ви е необходимо за да си нарежете на кубчета кашкавал и/или сирене,да отворите кутия мини-моцарелки или да нарежете голяма.
  • Сервирам супата гореща като всеки си слага в нея колкото си иска от сиренето/кашкавала/моцарелките.
  • Може да се подправи и с малко лимонов сок.

 





Ако супата е ястие без което не можете,последвайте тези линкове за други мои супени предложения:

--- > Пилешка супа

---- > Пилешка супа със спанак

---- > Шкембе чорба по съседски

---- > Супа с наденица

---- > Гъбена супа

---- > Зимна доматена супа



А мен ще намерите във Фейсбук страничката на блога:







2 коментара:

  1. И аз ползвам замразени зеленчуци, даже сама си правя миксове за гарнитури, супи и ястия.Рядко ползвам готов микс, най - вече бейби моркови.Но от такива миксове бързо можем да спретнем вечеря или обяд.Така,че голямо удобство е, няма спор готовият замразен зеленчуков микс.Още повече когато човек е изморен или просто няма време или желание да приготвя храна.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване