Страници

понеделник, 25 февруари 2019 г.

Как горският кебап се превърна в полски или една чудесна рецепта с агнешко месо

   

   От няколко години е нещо като традиция, първото агнешко у нас да го ядем на рождения ми ден.Една част печем, а другата готвим задължително на любимото на всички "Готвено с агнешко" 
( рецептата е тук--- > https://svetlalola.blogspot.com/2016/04/blog-post_27.html ).
  Тази година обаче решихме с майка ми да разнообразим нещата и в първия почивен ден да пробваме нещо друго.Отвори тя любимата си готварска книжка и започна да прелиства."Да направим горски кебап?" Малко се учудих какво правят агнета в гората, но какво разбирам аз.Оказа се обаче, че нямаме всички продукти.В рецептата имало зелен лук и не знам си още какво, което нито го имахме, нито някой искаше да излезе в студа да купува.И ето как горския кебап го превърнахме в полски! И като повечето ястия, на които не сме се старали кой знае колко в приготвянето, се получи голяма вкусотия, която просто нямаше как да не разкажа.Освен това самото присъствие на джоджен в ястието или както си го наричаме при нас гюзум, за мен вече е гаранция за страхотен вкус, защото агнешкото е просто вълшебно когато е подправено с джоджен.



Какво е необходимо (за две порции, но според вашите увеличавайте продуктите)

Агнешко месо за две порции
Средна глава лук
Морков
Две шайби от глава целина
2-3 скилидки чесън
Половин чаена чаша бяло вино ( 100 ml )
Супена лъжица брашно
Чаена лъжичка червен пипер
Чаена лъжичка сух джоджен
Магданоз
Сол
Две супени лъжици олио

  • Сварявате си предварително агнешкото месо с малко сол и вода според порциите.
  • В олио и малко вода задушаваме нарязани на ситно лук, чесън, морков и целина.
  • След като омекнат се добавят джоджена, червения пипер, брашното.Разбърква се и се прибавя  бялото вино.
  • След като кипне виното се прибавя месото и се залива с бульона, в който сме го варили месото.
  • Прибавя се и нарязан магданоз около супена лъжица и се оставя десетина минути на слаб котлон да се готви за да се обединят вкусовете.





Ако обичате агнешко месо като мен трябва да опитате и тази рецепта:





Ако рецептите, които споделям Ви харесват, ще съм ви благодарна, ако ги споделяте с приятели! 

Заповядайте да се запознаем и във Фейсбук страничката на блога, където си споделяме още повече рецепти и истории:












Няма коментари:

Публикуване на коментар