Винаги се сещам за старите приказки където от чешмата потекли мед и масло.С мед и масло ми мажеха филии като дете,които аз отбягвах по всякакъв начин,защото вярвате или не,но аз бях много злоядо хлапе.Историята помни велики гонки на прабаба и внуче и една филия с лютеница и сирене.Но това беше едно друго време,едни други хора с филии.
Ако ви звучи страшно или сладко това да сложите мед на пилешки бутчета,ще ви успокоя че когато се изпекат и даже препекат тази сладост е много приятна.А и всеки може сам да прецени какво количество мед да си сложи.
Какво е необходимо:
пилешки долни бутчета
масло
мед
сол
Използвам долни бутчета,защото по лесно се хапват с ръце,а и по добре се изпичат.
Много е важно самите бутчета да бъдат посолени предварително и оставени поне за час.Защото искаме те да са вкусни,не само сладки.
Не използвам никакви подправки за тях,най вече защото винаги ги сервирам или с овкусени картофки или богата салата,които да допълнят сладостта ми
- Посолявате бутчетата и ги оставяте в хладилника..
- Приготвяте си смес от разтопено масло и мед.
- Потапяте или намазвате обилно бутчетата със сладката смес,нареждате в тавичка и печете до прегоряла коричка.
- По желание,както аз често правя нареждате и картофки,които поръсвате с някаква меродия,най често напоследък ги пека поръсени със сминдух и чубрица.
- може да махнете кожата на бутчетата,ако искате да си спестите някоя калория.
- може предварително леко да ги сварите със сол и розмарин (изпробвано!) и тогава да ги запечете с мед и масло.
Картофките от снимката са печени отделно само със зехтин и сминдух.
А салатата е една вече моя любима:
Още пилешки вкусотии,които обичам да приготвям:
Няма коментари:
Публикуване на коментар