Има публикации, които ги наричам "селски" само и единствено защото са проготвени, заснети и изядени там.Което означава, че презентацията им е съвсем семпла и непринудена, до прозореца в кухнята на добрата стара протрита мушама.
Това ястие не трябваше да става така, то трябваше да бъде едни вратни пържоли на грил тигана и без много приказки да се изядат на обяд и да забравим за тях.Да де, ама не стана така.
Две стръкчета мащерка само накъсах в тавата и всяка хапка ухаеше фантастично.Уффф, да преяде човек.
Трябва ви тава с капак или фолио (ако то ви притеснява под него сложете хартия за печене)
Нарязвате лука на едро, чушките, картофите на резени, тиквиката на кубчета но по-големи да не се изгубят при печенето.
Взимате по-голям домат и нарязвате две три филии от него, останалото на кубчета
Картофите и тиквичките като количество сложете колкото искате, но все пак съобразете с месото, нека имате от всичко равномерно в порцията.
Това е хубавото на месото нарязано на хапки, че ако бях оставила пържолите цели те щяха да са за три порции, докато хапките ви заблуждават, че имате много месо и така порциите станаха пет.Идеята ми беше да хапнем на обяд и да остане за вечеря.
Отделно или в същата тава задушавате в малко олио лука, чушките, слагате хапките месо, подправяте с червения пипер и кубчетата домат.Разбърквате няколко пъти и прехвърляте в тавичка.
Слагате картофите и тиквичките, посолявате и разбърквате
Заливате с малко вода да кажем един пръст в тавичката, поръсвате с прясната мащерка и магданоз, като магданоза трябва да е по-малко от мащерката.
Поръсвате с олио и слагате капака или фолиото.
Печем на силна фурна около 220 градуса за час.
Накрая махате капака или фолиото и запичате още малко като нареждате резените домати отгоре.Може да изключите фурната, тя е достатъчна гореща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар