Има публикации, които ги наричам "селски" само и единствено защото са проготвени, заснети и изядени там.Което означава, че презентацията им е съвсем семпла и непринудена, до прозореца в кухнята на добрата стара протрита мушама.
Джоланът сварих предният ден, което означава, че тази рецепта се изпълнява с вече сварено месо.
Винаги купувам джолан с кокал, той прави вкусът на ястието.
Зелето е нарязано и с червен пипер, домат и бульон от свареното месо, леко сварих.Не слагам сол, защото в бульона има.
Полусвареното зеле заедно с вече свареното месо сложих в тавичка, добавих още нарязан домат и поръсих с олио.
Така го обичаме у нас, в изчистен вид като понякога слагам и малко пушен пипер или суха чушка.
Сложих във фурната на 200 градуса и пекох до готовност на зелето.
Прясно зеле за мен не може без люто чушле, затова "пукнах" няколко на котлона и разбърках с магданоз, копър, сол, оцет, зехтин и чесън.
Салата...колкото да броя на ум кога ще дойде време за слънчевите домати.
Пресен магданозвърху ястието, но без да прекалявам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар