Страници

вторник, 28 февруари 2023 г.

Тарт с лаваш и плънка от спанак, гъби и сирена

 


     Няма много да ви се обяснявам за тази рецепта, освен че преди време видях някъде, за съжаление не помня къде за да благодаря, тази идея да се използва лаваш като основа за тарт, което е фантастично, защото аз много уважавам лаваша.Освен това спестява време за приготвяне на тесто, за полезностите за яденето му да не говорим.А плънките могат да са милион и една, само трябва да отворите хладилника.


Какво е необходимо:

/чашата е с вместимост 200ml/


един лаваш, който ще бъде нашата основа

чаена чаша нарязан спанак

чаена чаша нарязани печурки

три яйца

две супени лъжици прясно мляко

половин чаша натрошено сирене

пушено сирене - няколко резена

кашкавал настърган колкото ви се иска

домат за свежест и украса

сол и мащерка

  • В тавичка върху хартия за печене слагаме един лаваш, така че да се получат бордове.С една дума тавичката да е по-малка от лаваша
  • Смесваме спанака, гъбите, сиренето, яйцата, млякото, посоляваме (не много особено ако сиренето е солено) и поръсваме с мащерка.
  • Разстиламе плънката върху лаваша, отгоре слагаме настърган кашкавал, резените пушено сирене и домат.
  • Печем на 200 градуса 10-15 минути докато се зачерви и за всеки случай проверяваме с нож дали е стегнала плънката.
  • Хапва се топло.








Няма коментари:

Публикуване на коментар