Не бях пържила нищо от месеци.Аз поначало не пържа, защото винаги се съобразявам с дегустаторите си, на които не е препоръчително да консумират пържено.Само че този път поради едни такива мои си причини, реших да си направя бухтички и то пържени и то с ябълки и то с много ванилия и лимонови корички.Отхапваш аромат, това се получи.
Какво е необходимо:
едно яйце
половин чаена лъжичка сол
две супени лъжици захар / московадо при мен,/
125 ml кисело мляко
три супени лъжици олио
една ябълка нарязана на много малки парченца
240 грама брашно (имайте под ръка още една лъжица)
чаена лъжичка бакпулвер
много ванилия / аз използвам бурбонска ванилена захар/
лимонови/портокалови корички - най-малко една супена лъжица
олио за пържене
клистална захар и канела
Смесвате всичко в тази последователност, в която съм ви подредила продуктите.
Има една тънкост, ако сте рещили да настържете ябълката, нека е на едро и изстискайте течността от плода.
Разбърквате много гъсто тесто, такова че да може да го оформяте с ръце.
Уточнение: първо сложете около 230 грама от брашното и ако прецените, че ви е достатъчно не слагайте останалото.Това уточнение го правя както заради ябълките (може вашите да са по-малки или по-големи), така и заради киселото мляко.Ако е по-течно ще ви трябва всичкото брашно, че даже и още малко и обратно.
В купа или голяма чиния си смесвате кристална захар и канела.
Загрявате олио.
Откъсвате парче от тестото и си оформяте бухтичка.Не я правете прекалено голяма, защото няма да се изпържи добре.Може и да разточите и да си нарежете тестото.
Пускате в горещата мазнина и изпържвате.Щом станат златисти, обръщате.
Готовите бухтички веднага слагате в захарнокалената смес и овалвате.Изтупвате и нареждате в чиния за сервиране.
Съвет: Опитайте първите една или две бухтички, разчупете ги и вижте как са се изпържили.Това ще ви подскаже дали ви е правилна големината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар