Настоящата рецепта е нещо като вариант на моя киш с праз, който е просто великолепен.Ако не сте опитали още, опитайте и него.Рецептата е както винаги на познатото място: https://svetlalola.blogspot.com/2020/12/blog-post.html
Какво използвах аз:
Всичко зависи колко и какви сирена обичате.
Може да импровизирате и във вида и в количествата, според това колко са солени.
половин глава свежо броколи нарязано на ситно
пушено сирене - около 100 грама
топено сирене / тип " Филаделфия"/ - 2-3 супени лъжици
гауда нарязана на кубчета - около 100 грама
две яйца
бутер тесто - бутер тестото го съобразявате според тавичката си
/ 200 грама използвам за тавичка с диаметър 23 см/
ако обичате синьо сирене, натрошете си и от него, защото броколите са родени да бъдат съчетавани със синьо сирене
- Взимате си тавичката, в която ще печете киша и според нея си отрязвате парче от бутер тестото.
- В моя случай киша стана по-висок, защото използвах по-тясна и по-висока, но за рецептата ви посочвам продукти и тесто за тавичка с диаметър 23 см
- Слагате си хартия за печене, върху нея разполагате тестото и тогава прехвърляте в тавичката и оформяте бордовете.
- Ако не ви пречи и дори обичате броколите да са хрупкави като мен, използвайте ги сурови, ако ли не, бланширйте предварително и тогава нарежете на ситно като много добре попийте излишната вода.
- Смесвате си нарязано на ситно (или настъргано) пушено сирене, гаудата, яйцата, топеното сирене, броколите също нарязани на малки парченца
- В загрята на 200 градуса слагате тавичката с бутер тестото, което сте надупчили с вилица и печете докато започне да става златисто (започне да става, а не вече да е станало)
- Изсипвате сместа със сирената и допичате докато стегне.
- За разлика от киша с праз, тук не поръсвам с кашкавал, но ако искате, направете го.
Няма коментари:
Публикуване на коментар