Страници

понеделник, 22 ноември 2021 г.

Киш с броколи и бутер тесто

 

    Настоящата рецепта е нещо като вариант на моя киш с праз, който е просто великолепен.Ако не сте опитали още, опитайте и него.Рецептата е както винаги на познатото място: https://svetlalola.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

    



Какво използвах аз:


Всичко зависи колко и какви сирена обичате.

Може да импровизирате и във вида и в количествата, според това колко са солени.


половин глава свежо броколи нарязано на ситно

пушено сирене - около 100 грама

топено сирене / тип " Филаделфия"/ - 2-3 супени лъжици

гауда нарязана на кубчета - около 100 грама

две яйца


бутер тесто - бутер тестото го съобразявате според тавичката си

/ 200 грама използвам за тавичка с диаметър 23 см/


ако обичате синьо сирене, натрошете си и от него, защото броколите са родени да бъдат съчетавани със синьо сирене



  • Взимате си тавичката, в която ще печете киша и според нея си отрязвате парче от бутер тестото.
  • В моя случай киша стана по-висок, защото използвах по-тясна и по-висока, но за рецептата ви посочвам продукти и тесто за тавичка с диаметър 23 см
  • Слагате си хартия за печене, върху нея разполагате тестото и тогава прехвърляте в тавичката и оформяте бордовете.
  • Ако не ви пречи и дори обичате броколите да са хрупкави като мен, използвайте ги сурови, ако ли не, бланширйте предварително и тогава нарежете на ситно като много добре попийте излишната вода.
  • Смесвате си нарязано на ситно (или настъргано) пушено сирене, гаудата, яйцата, топеното сирене, броколите също нарязани на малки парченца
  • В загрята на 200 градуса слагате тавичката с бутер тестото, което сте надупчили с вилица и печете докато започне да става златисто (започне да става, а не вече да е станало)
  • Изсипвате сместа със сирената и допичате докато стегне.
  • За разлика от киша с праз, тук не поръсвам с кашкавал, но ако искате, направете го.


Няма коментари:

Публикуване на коментар