То не е било филм или сериал американски, в който да не се изтъкне по един или друг начин колко децата мразят броколи и как родителите се опитват да им ги пробутат с наказания и заплахи, с което само насърчават изобретателността на децата как да ги избегнат.
Направете им ги както трябва, пък после да видим ще ги ядат ли или няма.Защото и на мен да ми ги сложат полусурови и безсолни в чинията за гарнитура и аз ще се оглеждам за саксия, в която да ги заровя.А понякога не е нужно кой знае какво за да получите прекрасни броколи.Дори само сварени на пара и минати през грил-тиган с малко зехтин и картинката вече е съвсем друга.А ако им сложите и млечен сос със любимите си сирена, никой няма да им се дърпа.
Какво използвам аз:
броколи около 500 грама
прясно мляко - пълна чаена чаша
пушено сирене
топено сирене
синьо сирене по желание, но опитайте малко все пак
синьо сирене по желание, но опитайте малко все пак
кашкавал
За сирената важи правилото колкото повече, по добре, а за кашкавала колкото и да настържете върху огретена, все ще е хубаво.
Понякога за основа на соса използвам и само вода, тогава слагам повече сирене, ако изобщо е възможно да е в повече от това.
- За да омекнат леко задушавате на пара броколите.
- Много хора бланшират броколите, но за мен това е голяма грешка, с която има опасност вместо да убедите хората колко са вкусни, да ги откажете от тях.Защото броколите попиват водата и стават водни, а наквасен брокол не е най-добрата хапка в чинията.
- В малка тенджерка, касерола, тиган или каквото си ползвате наливате прясното мляко.В него настъргвате, натрошавате, начупвате, нарязвате или какъвто вид начин ви е на сърце, всички сирена.
- На слаб огън ги разтопявате в млякото.Не е задължително да се получи гладка каша, важното е когато залеете с тази смес броколите, да има навсякъде от всички сирена.
- В тавичка нареждате броколите и ги заливате с млечния сос.Разбъркайте ги за да има сос навсякъде.
- Отгоре настъргвате кашкавал или нареждате на резени,а може и двете и запичате на 200 градуса докато се запече кашкавала,което е десетина минути.Не се пекат много, защото всичко ви е готово, трябва само да се разтопи и смеси.Внимавайте да не станат на каша.
Броколите може да използвате с пилешко:
Прибавете и карфиол и опитайте този бързосвършващ огретен:
На кюфтенца:
За още рецепти и истории, заповядайте във Фейсбук страничката на блога:
Няма коментари:
Публикуване на коментар