Страници

сряда, 14 декември 2016 г.

Пилешки ролета с броколи и топено сирене


Всичко важно е в заглавието.

Заедно и поотделно и пилешкото месо и броколите са родени да бъдат в комбинация с топено сирене.


Какво е необходимо:
  • пилешки гърди /или пържоли/ - 3 броя
  • топено сирене  - 120 грама /количеството е по опаковка,но може и повече/
  • броколи 
  • кашкавал за настъргване - 150 грама



Броколите ги накъсвам на розички,измивам и сварявам на пара.Може и да се бланшират в солена вода,но стават прекалено водни.
Пилешките гърди с помощта на остър нож ги оформям на тънки парчета,така че да могат да се навиват.
Слагам в средата парче топено сирене и розичка броколи.Ако топеното сирене не е много солено,посолете месото предварително.
Завива на рулце.
Нареждам ролетата в съд за печене плътно едно до друго.Така няма опасност да се развият.
Около тях нареждам още топено сирене,което се разтопява при печене и се получава страхотен сос.
Останалите броколи може да си ги оставите за гарнитура,но може и част да наредите около ролетата,тъкмо ще ги притискат.
Наливате вода да покрие дъното.В моя случай е една чаена чаша.
Не използвам никаква мазнина! Тази,която се съдържа в сиренето и кашкавала е достатъчна.
Пека в загрята на 200 градуса фурна най-малко половин час,все пак е пилешко месо.Проверявам с нож,ако влиза свободно до края на ролето,готови са.
Когато са готови поръсвам с настърган кашкавал и оставям докато се запече и той.
Това ястие съм го приготвяла и без да навивам пилешкото месо.Нарязвам на късчета и нареждам заедно с броколи,топено сирене и вода в съд за печене.Когато е готово поръсвам с кашкавал.



Няма коментари:

Публикуване на коментар