Страници

понеделник, 2 май 2016 г.

Агнешко с лук и чесън

  
   Когато споделих рецептата Готвено с агнешко не бях съвсем точна, че то е най-любимото у нас.Всъщност делят си първото място с ето това ястие.
  Ако на пролет освен в салата и в постни манджи искате да пробвате пресни лук и чесън и по друг начин, предлагам ви да пробвате с агнешко.



Какво е необходимо:

агнешко - 500-700 грама нарязано на порции
(когато готвите агнешко, най-добре е да има кокали, ребра за да направят богат бульон, така с малко месо ще имате чудно овкусено ястие)
пресен лук - две връзки
пресен чесън - две връзки
една глава стар лук
мазнина (олио или зехтин)
джоджен (пресен или сух)
магданоз - половин връзка (не трябва да преобладава неговия вкус)
червен пипер и сол за вид и вкус


  • Сваряваме агнешкото предварително (30 минути нарязано на порции в тенджера под налягане)
  • Нарязвам всички продукти от лучено-чеснов произход.
  • В мазнина задушавам главата стар лук, която придава сладост на ястието заедно с твърдите бели части на пресните лук и чесън.
  • Добавям и малко вода за да омекнат, а не да се пържат.
  • Когато омекнат добавям зелената част на лука и чесъна, поръсвам с около една чаена лъжичка червен пипер и стрит сух джоджен (или нарязан пресен).Прибавям и нарязан магданоз и разбърквам да се смеси всичко.Заливам с бульона получен от варенето на месото.
  • Прибавям и месото и оставям да се готви до омекване на всичко, което е около десетина минути.
  • Ако ястието е много течно, сгъстявам с една супена лъжица брашно.
  • Сервира се горещо.Аз обичам да си слагам лъжица кисело мляко за свежест.










Първата фотосесия на тази рецепта:



Да ви е пролетно!

Заповядайте при мен и във Фейсбук, на раздумка за рецепти и обиколки по света и у нас.
За каквото и да е

Няма коментари:

Публикуване на коментар