Обикновено само краищата се надигат от тавичката,но при мен се получи много готина форма на една развълнувана палачинка.
Какво е необходимо: / тавичката ми е с диаметър 25см./
брашно - 1/2 чаена чаша
прясно мляко - 1/2 чаена чаша
яйца - 3 броя
масло - 2 супени лъжици
захар - 2 супени лъжици
щипка сол
една ванилия
около една чаена лъжичка настъргана лимонова кора
Има си някои специфичности тази палачинка,не е само да се пльокне палачинкова смес в тавата и да се изпече.
- Загряваме фурната на 200 градуса и слагаме тавичката,в която ще печем голямата палачинка.
- Аз сложих изрязана хартия за печене за всеки случай.
- Разбиваме яйцата,прясното мляко,захарта,щипка сол.Добавяме брашното,ванилията и настърганата лимонова кора.
- Разбъркваме всичко много добре.
- Вадим от фурната загрятата тавичка и слагаме маслото.Разклащаме тавичката за да се разтопи и разпредели маслото и изливаме палачинковата смес
- Печем 15 минути на 200 градуса,а след това още 5-10 минути на 170.
- Накрая наблюдавайте и ако започне да се препича,вадете от фурната.
Палачинката със цопнати в нея няколко боровинки:
За още споделени рецепти и разказани истории,заповядайте и във Фейсбук:
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/
Ако тази мутирала палачинка ви харесва,ще ви хареса и този френски сладкиш:
Няма коментари:
Публикуване на коментар