Страници

вторник, 7 февруари 2017 г.

Маслен кейк с боровинки


      Видях в магазина пресни боровинки.Ако знаете откога търся и откога искам да ги изпробвам в сладкиш.В тяхна чест реших да направя маслен кейк и да ги добавя за разкош.



Какво е необходимо:

масло - 100 грама
захар - 1 чаена чаша
яйца - 3 броя
брашно - 2 чаени чаши
бакпулвер - 1 чаена лъжичка
прясно мляко - 2 супена лъжици
ванилия- едно пакетче
щипка сол
боровинки - 100 грама
масло и брашно за формата за печене


Разбивате добре яйцата и захарта.Прибавяте размекнатото масло и отново добре разбърквате.
Добавяте две лъжици прясно мляко.
Следва брашното с бакпулвера и щипка сол,ванилията.Разбърквате всичко до гладка кексова смес.
Прибавяте боровинките и внимателно разбърквате.
Намазвате форма за печене с масло и фино поръсвате с брашно.Изтърсете формата за да падне излишното брашно.
Изсипвате кексовата смес и печете на 190 градуса.
За още маслен вкус може да намажете горещия кейк с масло отгоре.


Едно място където се берат боровинки са прекрасните Родопи,а моите спомени оттам са описани в първото от няколкото предстоящи разкази с картинки:

Няма коментари:

Публикуване на коментар