Сезона на тиквичките още не е дошъл,но видях в супермаркета и не можах да се въздържа.Иска ми се вече да е топло и ако не може да е навън,защо да не разместим сезоните поне в кухнята.
Какво е необходимо (за две порции):
- Тиквички - две средноголеми
 - Лук - две-три глави (преценете според големината на тиквичките)
 - Домати или доматено пюре - един брой или 3 супени лъжици
 - По желание скилидки чесън - шест по големи
 - Сол и червен пипер
 - олио или зехтин - поне една кафяна чашка
 - магданоз
 
- Обелваме тиквичките, разрязваме на половина и издълбаваме.
 - Нареждаме ги в тавичка,поръсваме със сол и зехтин (или олио) и ги слагаме в загрята на 200 градуса фурна.
 - Докато тиквичките се запичат приготвяме плънката.
 - Нарязваме лука на едро, скилидките чесън на ситно и ги задушаваме в мазнина (олио или зехтин)
 - Прибавяме нарязани на кубчета вътрешността на тиквичките,доматите (доматено пюре)и магданоза.
 - Поръсваме с червен пипер.
 - Заливаме малко вода и задушаваме докато омекне лука.Накрая посоляваме.
 - С готовата плънка пълним тиквичките и ги допичаме около 10-15 минути.
 - Като всяко постно ястие, не се ядат горещи, а само леко топли.
 


Няма коментари:
Публикуване на коментар