Това ястие винаги го приготвям с агнешко месо за да е изцяло пролетно, а и самите аромати на месото, лука и чесъна в допълнение с джоджена са просто перфектна комбинация.
Ще си кажете сега, ами защо тогава се занимавам със свинско.Ами основната причина това ястие всъщност да е вкусно и с друго месо е джоджена.Тази прекрасна подправка, която в Сливен наричаме гюзум за мен обединява всичко пролетно.Не мога да си редставя да не я използвам когато имам лапад или коприва или правя разни зелени комбинации.За агнешкото месо да не говорим.И поради тази причина реших да приготвя това ястие със свинско и за да порверя дали тези от вас, които не обичат агнешко ще могат да си го приготвят и да получат същото кулинарно удоволствие.Ами получи се!
Какво използвах:
400 грама свинска плешка, която сварих предварително
връзка пресен лук
връзка пресен чусън
глава стар лук
половин домат или две-три чери доматчета
(ако нямате използвайте доматено пюре/салца около супена лъжица)
сладък червен пипер равна супена лъжица
джоджен и сух и пресен
сол и олио
Нарязвам стария лук и бялата част на пресните лук и чесън
В малко олио и вода ги задушавам
Когато поемат прибавям червения пипер, нарязан домат и нарязаните зелени части лук и чесън.
Подправям със сух добре стрит джоджен и нарязани листенца пресен.
Заливам с бульон от вареното месо и оставям всичко да омекне
Малко преди края добавям и месото
Ако преценя, че соса е течен, сгъстявам с препечено брашно или нишесте
Ще пробвам с агнешко.
ОтговорИзтриванеС агнешко е великолепно! Рецептата я има в блога, но като цяло повтаря тази
Изтриване