Една рецепта, която майка прочела на телефона си и пресъздала по неин вкус.
Какво използвах:
500 грама гъби (печурки)
една голяма глава лук
един морков
3-4 скилидки чесън
две чаени лъжички сух джоджен
чаена лъжичка мащерка
чаена лъжичка бял пипер
половин връзка магданоз
чаша и половина ориз 1 чашата е с вместимост 200ml)
олио, сол
за заливката:
препълнена супена лъжица брашно
две яйца
300 грама кисело мляко
Задушаваме лука и моркова.
Прибавяме нарязаните гъби.
Нарязани на ситно скилидки чесън.
Подправките.
Посоляваме, добавяме ориза, разбъркваме и прехвърляме в тавичка
Заливаме с вода или бульон, ако имате такъв според ориза.При мен са три чаши.
Когато ориза е сготвен разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното на гладка смес и заливаме.
Печем до готовност.
Може да замените киселото мляко с прясно.За мен с прясно мляко ястието става по сочно, но това е въпрос на вкус.
Тези от вас, които не признават ястие без месо, може да добавят сварено такова и вместо вода да използват бульона на това сварено месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар