Страници

понеделник, 16 октомври 2023 г.

Кекс с ябълки


Наситен аромат на препечен карамел от нерафинираната захар, ухание на канела и вкус на прегоряла есен.



За моите стандарти снимките на този кекс са едни от най-ужасните, които съм правила, но реших, че той просто трябва да влезе веднагически в блога без значение как го виждате представен, защото е много, много вкусен.



Какво използвах:

Две яйца
Чаша захар
Ванилия
Чаша и половина брашно с чаена лъжичка бакпулвер
Половин чаша прясно мляко.
Чашата е 250 ml


Получаваме кексова смес от изброените продукти.

Три ябълки нарязани на ситно, разбъркани с канела, три супени лъжици кафява захар мусковадо, две супени лъжици меко масло.


В правоъгълна тавичка с хартия за печене слагаме половината кексова смес, половината от ябълките, после пак кексова смес и отгоре останалите ябълки като ги разбъркваме леко.
Печене на 180 градуса до готовност.

Няма нужда да го пудрите с пудра захар, той си е вкусен така без добълнителна сладост и въпреки, че изглежда препечен, точно в това е неговият чар.Да очаквате леко препечен вкус и аромат.

Леко топъл със заквасена сметана и горещо горчиво кафе или силен чай и всичко е шест!



Няма коментари:

Публикуване на коментар