Наситен аромат на препечен карамел от нерафинираната захар, ухание на канела и вкус на прегоряла есен.
За моите стандарти снимките на този кекс са едни от най-ужасните, които съм правила, но реших, че той просто трябва да влезе веднагически в блога без значение как го виждате представен, защото е много, много вкусен.
Какво използвах:
Две яйца
Чаша захар
Ванилия
Чаша и половина брашно с чаена лъжичка бакпулвер
Половин чаша прясно мляко.
Чашата е 250 ml
Получаваме кексова смес от изброените продукти.
Три ябълки нарязани на ситно, разбъркани с канела, три супени лъжици кафява захар мусковадо, две супени лъжици меко масло.
В правоъгълна тавичка с хартия за печене слагаме половината кексова смес, половината от ябълките, после пак кексова смес и отгоре останалите ябълки като ги разбъркваме леко.
Печене на 180 градуса до готовност.
Няма нужда да го пудрите с пудра захар, той си е вкусен така без добълнителна сладост и въпреки, че изглежда препечен, точно в това е неговият чар.Да очаквате леко препечен вкус и аромат.
Леко топъл със заквасена сметана и горещо горчиво кафе или силен чай и всичко е шест!
Няма коментари:
Публикуване на коментар