Понякога ястието ми се получава фантастично и увисвам с името, особено когато е някаква импровизация или микс от няколко видяни рецепти.Както е в този случай.Напоследък се вдъхновявам в Инстаграм докато чакам порцелановите страници да предложат красоти, което е друга тема за една друга моя страст.
Продуктите съобразих най-вече с новата ми тавичка, която нямах търпение да изпробвам в действие.
Щруделът не е голям, но повярвайте продуктите и самото бутер тесто са си доста сериозни и не е необходимо да сервирате огромно парче за да се нахраните с него.
Какво използвах:
бутер тесто - 300 грама
( бутер тестото ми е 500 грама, но аз използвах само тази част от него, ако не ви пречи за печенето, използвайте цяло парче и малко увеличете плънката)
спанак - 125 грама
(една торбичка бейби спанак)
сирене - около 100 грама
настърган кашкавал - три супени лъжици
( така ми е по-лесно да ви кажа колко отмерих, защото първо бяха две после сложих още малко)
едно яйце
черен сусам за поръсване
( невероятен вкус придава на печивата този сусам, дори само леко да е пъръсено с него)
чаена лъжичка зехтин за сотиране на спанака
- Спaнaка ми е малък и крехък и го използвах целия без да го режа.Просто леко го сотирах в малко зехтин.
- Смесих охладения спанак с натрошено сирене, кашкавала и внимание! разбих яйцето отделно и използвах около една трета от него, с останалата намазах щрудела.
- Разтелих бутер тестото.
- По средата наредих плънката.
- Краищата нарязах (до плънката) на ленти, с които завих плънката като се застъпваха.Намазах отгоре с разбито яйце.
- Печене на 200 градуса докато се зачерви добре.
Светле, впечатли ме и щрудела, и тавичката.Ще го изпробвам.Любопитно ми е от къде си купи тази тавичка ? Прекрасна е и за сладки , и за солени рула.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели,направо съм влюбена в тази тавичка.Една прекрасна дама от базари,битаци и други такива намира невероятни находки и тя ми я намери.
Изтриване