Страници

понеделник, 24 август 2020 г.

Плодов сладкиш





Какво използвах:

две яйца
чаена чаша и половина захар
50 грама масло /около половин малко пакетче/
две супени лъжици олио
пакетче ванилена захар
чаена чаша прясно мляко
два чаени чаши брашно
препълнена чаена лъжичка бакпулвер

плодове
/праскови, сини сливи, малини,.../


Пудра захар

Чаената чаша, с която меря е една и съща за всички съставки

Добре е плодовете да са узрели, но все пак стегнати за да не станат на каша при печене

Слагам малко повече захар, от обикновено за мен, защото плодовете имат кисела нотка и е хубаво когато се балансират с останалата част.


  • Смесвате всички съставки в този ред.
  • Нарязвате плодовете и нареждате отгоре като ги притискате, защото при печене ще излязат всички отгоре.
  • Когато извадите готовия кекс поръсете веднага с пудра захар.Тя ще се разтопи веднага и ще образува сладка коричка.Добър баланс, ако плодовете са по-кисели.По желание може да поръсите и след като изстине.












Няма коментари:

Публикуване на коментар