Ястията на Лидия са простички,изчистени и много вкусни,а в повечето пъти и с мнооого доматен сос.Като нейния казан с доматен сос не съм виждала в други кулинарни предавания.
Какво използвам:
една чаена чаша сварен ориз
една чаена чаша смляно месо
четири големи зелени чушки
консервни домати - около килограм
скилидки чесън
захар ако соса ви киселее
зехтин
сол и черен пипер
- Смесвате свареният ориз и мляното месо много добре.Подправяте със сол (ако няма в месото) и черен пипер.
- Почиствате чушките,измивате ги и ги пълните с месната смес.
- Нареждате ги в съд за печене.
- Смилате/настъргвате доматите.
- В съд загрявате зехтин и пускате смачкани скилидки чесън.
- Прибавяте смлените домати и оставяте да се изпари половината от водата в тях.Доматеният сос не трябва да е напълно готов.
- Подправяте със сол и захар ако е необходимо.
- С доматения сос заливате чушките,поръсвате с още малко зехтин и печете на 200 градуса не повече от половин час.
- Ако се притеснявате че соса ще пръска във фурната сложете капак или фолио.
Това са едни много леки и вкусни чушки.Без никакви други подправки и аромати,само вкуса на чушките и доматения сос и честно казано през лятото те са моя фаворит и почти не правя с бял сос както е през зимата.
За още много рецепти и истории,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:
Няма коментари:
Публикуване на коментар