Страници

вторник, 28 август 2018 г.

На сеньора Лидия пълнените чушки с доматен сос на фурна

   След като ви преразказах една от любимите ми рецепти на сеньора Лидия Бастиянич за наденичките със зеленчуци на фурна (рецептата е тук ---->  Наденичките със зеленчуци на фурна на сеньора Лидия ) е време за любимите ми чушки,които видях от нея.
   Ястията на Лидия са простички,изчистени и много вкусни,а в повечето пъти и с мнооого доматен сос.Като нейния казан с доматен сос не съм виждала в други кулинарни предавания.


Какво използвам:

една чаена чаша сварен ориз
една чаена чаша смляно месо
четири големи зелени чушки
консервни домати - около килограм
скилидки чесън
захар ако соса ви киселее
зехтин
сол и черен пипер


  • Смесвате свареният ориз и мляното месо много добре.Подправяте със сол (ако няма в месото) и черен пипер.
  • Почиствате чушките,измивате ги и ги пълните с месната смес.
  • Нареждате ги в съд за печене.
  • Смилате/настъргвате доматите.
  • В съд загрявате зехтин и пускате смачкани скилидки чесън.
  • Прибавяте смлените домати и оставяте да се изпари половината от водата в тях.Доматеният сос не трябва да е напълно готов.
  • Подправяте със сол и захар ако е необходимо.
  • С  доматения сос заливате чушките,поръсвате с още малко зехтин и печете на 200 градуса не повече от половин час.
  • Ако се притеснявате че соса ще пръска във фурната сложете капак или фолио.

   Това са едни много леки и вкусни чушки.Без никакви други подправки и аромати,само вкуса на чушките и доматения сос и честно казано през лятото те са моя фаворит и почти не правя с бял сос както е през зимата.



За още много рецепти и истории,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:

Няма коментари:

Публикуване на коментар