Страници

четвъртък, 19 юли 2018 г.

Наденички и тиквички наредени и печени на фурна

   Ивана от "С нож и вилица в ръка" приготвила едни много красиви рулца с тиквички и кренвирши и понеже нейните ястия са винаги много вкусни  и изкусителни реших,че трябва да ги направя.

   Рецептата е тук: 


   Така се случи обаче,че бях решила да приготвя и опиша една друга рецепта,която е много любима в къщи и от доста време съм си я планирала за блога.Една рецепта на сеньора Лидия за едни наденички на фурна.Рецептата описах тук:


   Ами сега? Коя от двете да бъде? На Ивана или на Лидия? А защо да не импровизирам, както винаги се получава при мене.
  И така, рецептата на Ивана придоби малко по различен вид,но основно се придържах към нейните продукти като смених кренвиршите с наличните при мене наденички и не ги навих,ами по мързеливия начин ги наредих.


Какво използвах (за две порции):

две тиквички
две наденички (сурови)
2/3 чаена чаша галета от мек хляб (смелих в чопъра две филии типов хляб)
 скилидки чесън
магданоз
зехтин
сол

  • Смесих галетата с пресован чесън (ако обичате сложете повече),нарязан на ситно магданоз и малко сол.Ако наденичките са солени,пропуснете.Добавих зехтин и хубаво разбърках да се получат мокри трохи.
  • Нарязах наденичките на парчета.
  • Редих тиквички и наденички,а отгоре поръсих с галетата/трохите така че да има и между тиквичките за да може да поемат водата,която има в тях и в същото време овкусяват с аромат на чесън и магданоз.
  • Пекох около половин час като проверявах наденичките.Не ги сервирайте веднага,оставете десетина,че и повече минути да постоят да си поемат соковете и ароматите.Хареса ми как тиквичките попиха ароматите на наденичките и в същото време ги освежиха,тъй като моите бяха доста солени.
  • Сервирайте със свежа салата и/или таратор.



Още рецепти с тиквички:





2 коментара:

  1. Чудно се е получило с наденички, Светле! И вярвам даже по-вкусно! :)
    Благодаря ти за доверието в рецептата! В България не се готви много с галета!
    Поздрав и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако не друго,галетата правят много красива и хрупкава коричка.Следващият път ще я направя твоята рецепта вече както си е оригинално и с домати.
      Поздрави! :)

      Изтриване