Подготовката на тези пържоли отнема приблизително времето, за което ще прочетете рецептата.
Какво е необходимо:
вратни пържоли - 1кг
кашкавал - 200 грама
бяло вино - 1/2 чаена чаша и вода - 1/2 чаена чаша
картофи - 1 кг
чесън - няколко скилидки
сол и черен пипер
- В съд за печене нареждате пържолите.
- Поръсвате ги със сол и черен пипер.
- Заливате с вино и вода.Покривате с фолио.
- Включвате фурната на 200 градуса и когато загрее ги слагате да се пекат.
- След един час ги проверявате.Ако са нарязани на тънко може да са готови и по-рано.
- Когато пържолите са готови, облейте ги с течността в тавата (или ги обърнете) и наредете върху всяка филийки кашкавал.
- Докато пържолите се пекат сварявате в солена вода обелените и нарязани картофи и скилидки чесън.Извадете ги от водата тогава когато ще слагате кашкавала върху пържолите за да са топли.
- Намачквате картофите заедно с чесъна,взимате от соса на пържолите и правите пюре.Така вкусовете им се обединяват.Посолявате,ако е необходимо.
- Сервирам пържолите върху пюрето,а за гарнитура използвам задушен в малко масло,зелен боб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар