Страници

вторник, 4 юли 2023 г.

Мариновано сирене с пресен босилек

 





Какво е необходимо:


сирене краве или овче

зърна черен пипер
зърна бахар (не прекалявайте, има силен аромат)

настъргана лимонова кора

зехтин

пресен босилек


  • Преди слагах и чесън в това сирене, но в един момент реших, че без него е по-добре.Затова, ако някой си е помислил дали не съм го пропуснала, не съм.
  • На това точно сирене харесвам това, че може да се яде веднага и причината е, че начукваме подправките и извличаме аромата им веднага, докато в други рецепти сиренето трябва да стои доста време в зехтин с подправки докато стане както трябва.
  • Както казах не накисвам сиренето в буркан със зехтин.Зехтина е за овкусяване като ако съм си направила повече, то през определено време внимателно разбърквам от време на време.
  • Нищо сложно няма в приготвянето, трябва само да нарежете сиренето на кубчета, да начукате зърната пипер и бахар, да настържете лимоновата кора и да разбъркате със зехтина.А накрая и да накъсате листенца пресен босилек.
  • Задължително начукайте, а не смилайте пирера и бахара.Така вкусовете са много по-наситени, а и веднага овкусяват сиренето.
  • Аз правя следното: слагам няколко зърна черен пипер и едно бахар ( не прекалявайте с бахара, нека е една трета от черния пипер) в супена лъжица и с помоща на друга притискам зърната и те се натошават.
  • Накълцвам босилека, като ако е млак и крехък, нарязвам заедно със стъблото.
  • Разбърквам всичко и то стои така докато си направя салата, защото обикновено си го хапвам със салата, но и с топъл хляб или питка с нарязани домат и краставица е фантастично.




Няма коментари:

Публикуване на коментар