Какво е необходимо:
сирене краве или овче
зърна черен пипер
зърна бахар (не прекалявайте, има силен аромат)
настъргана лимонова кора
зехтин
пресен босилек
- Преди слагах и чесън в това сирене, но в един момент реших, че без него е по-добре.Затова, ако някой си е помислил дали не съм го пропуснала, не съм.
- На това точно сирене харесвам това, че може да се яде веднага и причината е, че начукваме подправките и извличаме аромата им веднага, докато в други рецепти сиренето трябва да стои доста време в зехтин с подправки докато стане както трябва.
- Както казах не накисвам сиренето в буркан със зехтин.Зехтина е за овкусяване като ако съм си направила повече, то през определено време внимателно разбърквам от време на време.
- Нищо сложно няма в приготвянето, трябва само да нарежете сиренето на кубчета, да начукате зърната пипер и бахар, да настържете лимоновата кора и да разбъркате със зехтина.А накрая и да накъсате листенца пресен босилек.
- Задължително начукайте, а не смилайте пирера и бахара.Така вкусовете са много по-наситени, а и веднага овкусяват сиренето.
- Аз правя следното: слагам няколко зърна черен пипер и едно бахар ( не прекалявайте с бахара, нека е една трета от черния пипер) в супена лъжица и с помоща на друга притискам зърната и те се натошават.
- Накълцвам босилека, като ако е млак и крехък, нарязвам заедно със стъблото.
- Разбърквам всичко и то стои така докато си направя салата, защото обикновено си го хапвам със салата, но и с топъл хляб или питка с нарязани домат и краставица е фантастично.
Няма коментари:
Публикуване на коментар