Лук и морков задуших в малко олио.Готвя в тиган.
Добавих тиквичка нарязана на кубчета.Тиквичката е от тъмно зелените и е само измита.Тази тиквичка реално е докосвана само от дъжд и пеперудки, не био ами елфическа тиквичка. Аз чета доста фентъзи, така че и тиквичките ми са такива
Добавих чаша ориз (чаша с вместимост 150ml).
Разбърках и прибавих половин нарязани домат и нарязани листа пресен джоджен, по нашему гюзум.Поръсих и с щипка сух (винаги слагам и сух, дори когато ползвам пресен).
Залях с три чаши вода (както казах, аз така го обичам)
На половината време, т.е. когато оризът е поел вече една част от водата добавям нарязана и другата половина на домата.Разбърквам.Придава изключителен свеж вкус
Посолявам и разбърквам.Поръсвам с още малко олио.
Махам от котлона преди ориза да е поел всичката вода.
Оставям да постои под капак.
Разбърквам и сервирам.Нито горещ, нито истинал (но и студен е вкусен).
Моят начин за приготвяне на ориз.Сварен без да е преварен, но сочен.Ароматен от джоджена и с леко кисела и свежа нотка от домата, който слагам към края на готвенето.
Хареса ми повечето вода и че домата е един . Ще си го сготвя и аз скоро , като попреминат големите жеги. (неделя , 21 юли 24 г)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ви хареса :)
ИзтриванеСледях Ви във фейсбук с радост.За жалост от една седмица страничката Ви не излиза.Не зная каква е причината.Липсват ми Вашите разказчета за ежедневните Ви преживявания.Ще се радвам,ако отново имам достъп до нея!
ОтговорИзтриванеПоздрав:Мая Кръстева
Здравейте! Не зная защо така е станало, аз блокирам профили които предлагат кредити и други подобни, а щом ми пишете явно не е такъв случаят.Надявам се да е временно това
ИзтриванеДано!
ИзтриванеКогато изписвам името на страничката,не се появява.Когато ми пратят линк към нея,изписва,че страницата е недостъпна.Все пак манджичките ги има тук и по-често ще влизам ;)
Но харесвам Вашите ежедневни малки разказчета за каквото и да е!
Весела и спокойна вечер,Светле!