Ще ви разкажа две рецепти днес.За един много вкусен зелен боб и за едно много бързо хлебче с два вида брашно.
Бързо хлебче с бяло и пълнозърнесто брашно
две чаени чаши бяло брашно
две чаени чаши пълнозърнесто брашно
една и две трети чаша топла вода
една трета (може да го налеете във втората чаша с вода) - зехтин
седем грама (едно пакетче) суха мая
чаена лъжичка захар
сол
- Смесваме брашната.
- Правим кладенче изливаме една чаша топла вода, слагаме маята със захарта и когато шупне добавяме останалата вода,зехтина и разбъркваме.
- Добавяме солта и замесваме набързо топка тесто.
- Оставяме да втаса в топла фурна.
- Оформяме тестото за тавичката, слагаме го и пускаме фурната на 190 градуса.
- Когато загрее фурната слагаме хлебчето и печем половин час или когато прецените,защото фурни всякакви.
- Вадим, завиваме в кърпа.
- Аз пак избързах да го нарежа, но яхнията беше готова и не ми се чакаше.
Зелен боб с месо
сварено месо (свинско или телешко, а защо не и пилешко) с бульон
зелен боб - 300 грама
(тук количеството е приблизително)
глава лук
чаена лъжичка червен пипер
един домат или две супени лъжици нрязани домати от консерва
магданоз
копър
сол
олио
- Имах в една купа останало сварено месо с бульон
- Задуших малко лук, добавих лъжичка червен пипер, малко домати от консерва, нарязан магданоз и копър, количества около супена лъжица от всяко.
- Прибавих измития, почистен и нарязан боб и залях с бульона.Почти накрая прибавих и месото накъсано на парчета да си попие от соса.
- Ако ви е много течно, може да сгъстите с нишесте, аз реших да го оставя само на бульон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар