Страници

вторник, 8 юни 2021 г.

Бързо хлебче с два вида брашно и яхния със зелен боб

 

   Ще ви разкажа две рецепти днес.За един много вкусен зелен боб и за едно много бързо хлебче с два вида брашно.



Бързо хлебче с бяло и пълнозърнесто брашно

две чаени чаши бяло брашно

две чаени чаши пълнозърнесто брашно

една и две трети чаша топла вода

една трета (може да го налеете във втората чаша с вода) - зехтин

седем грама (едно пакетче) суха мая

чаена лъжичка захар

сол

  • Смесваме брашната.
  • Правим кладенче изливаме една чаша топла вода, слагаме маята със захарта и когато шупне добавяме останалата вода,зехтина и разбъркваме.
  • Добавяме солта и замесваме набързо топка тесто.
  • Оставяме да втаса в топла фурна.
  • Оформяме тестото за тавичката, слагаме го и пускаме фурната на 190 градуса.
  • Когато загрее фурната слагаме хлебчето и печем половин час или когато прецените,защото фурни всякакви.
  • Вадим, завиваме в кърпа.
  • Аз пак избързах да го нарежа, но яхнията беше готова и не ми се чакаше.




Зелен боб с месо

сварено месо (свинско или телешко, а защо не и пилешко) с бульон

зелен боб - 300 грама

(тук количеството е приблизително)

глава лук

чаена лъжичка червен пипер

един домат или две супени лъжици нрязани домати от консерва

магданоз

копър

сол

олио


  • Имах в една купа останало сварено месо с бульон
  • Задуших малко лук, добавих лъжичка червен пипер, малко домати от консерва, нарязан магданоз и копър, количества около супена лъжица от всяко.
  • Прибавих измития, почистен и нарязан боб и залях с бульона.Почти накрая прибавих и месото накъсано на парчета да си попие от соса.
  • Ако ви е много течно, може да сгъстите с нишесте, аз реших да го оставя само на бульон.













Няма коментари:

Публикуване на коментар