Страници

понеделник, 25 юли 2016 г.

Брауни за приятелка


   Много исках да почерпя една приятелка.Тя обаче живее в друг град и за целта трябваше да е нещо,което да издържа на път и да е много вкусно,като за специален човек.Оказа се,че браунито е идеално за случая,защото сладкиш наблъскан с шоколад няма как да не се хареса,а освен това може да се запази дълго време.Вярно,не съм чувала някой да си пази дълго време браунито,но е точния сладкиш за случая.

Какво е необходимо:
  • масло - 140 грама
  • натурален шоколад - 80 грама (това е точно един натурален шоколад "Своге")
  • яйца - три броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно - една препълнена чаена чаша (ако е много течно носи още една-две лъжици)
  • едно пакетче бакпулвер
  • щипка сол

-фурната се пуска да се загрява на 180 градуса
-маслото и шоколада трябва да се разтопят,смесят и разбъркат в еднородна смес
-яйцата и захарта се разбиват добре
-смесват се яйчената и шоколадовата смеси
-разбърква се добре
-прибавя се сухата смес от брашно,бакпулвер и сол
-всичко се разбърква добре и се изсипва в тавичка с готварска хартия
-пече се около 20 минути,като накрая се проверява за всеки случай
-оставя се да изстине напълно и тогава се разрязва
-готовия блат се усеща много мек и нежен и ако се извади от тавата топъл просто ще се начупи

След като изстине добре,се нарязва на квадрати,като за по добър вид може да се изрежат крайчетата.
Класическото брауни в този момент се залива с разтопен шоколад,за още по наситен вкус,но в моя случай това не беше добра идея.



Наредих парчетата в кутия,готови за път.


А когато се върнах от куриерския офис се наградих и аз.


А от Ина получих тези прекрасни снимки.Честно казано на мен нямаше да ми дойде на ум да ги сервирам по този много оригинален и цветен начин.





Заповядайте при мен и във Фейсбук за сладки приказки за рецепти и разходки по света и у нас:

Няма коментари:

Публикуване на коментар