Тиквичката разрязах на половина.Издълбах и нарязах вътрешността на ситно.
В тиган разбъркана с малко сух чесън задуших.Без мазнина, исках и да се махне течността и да омекне.Поръсих супена лъжица галета (задължително трябва да има галета) и зелена свежа подправка (в тези тиквички може да се сложи магданоз или джоджен или копър).Посолих.
Половинките намазах със зехтин и сложих в силна фурна (може в еър фрайър) да омекнат тъй като не обичам хрупащи тиквички, а и да им се изпари водата, защото и наквасени тиквички също не обичам.Аз не ги солих, но ако ви е гадно без сол, поръсете малко.
В готовите "лодки"сложих моцарела (добре отцедена), плънката и отгоре люспи кашкавал.
Може предварително да си осолите тиквичките и да отцедите
Ако правите голямо количество, само вътрешната част няма да ви стигне, затова нарежете и една половинка тиквичка.
Може да приготвите и в еър фрайър, оригиналната рецепта беше именно така.
Може да не запичате тиквичките предварително.
Може да сложите кашкавал или пармезан и в плънката.
Напълнете добре, при мен тиквичката е една и нямаше много материал за плънката, а е добре да има.
Може да пропуснете моцарелата (нищо че е в заглавието), но плънката нека е повече.Следващият път със сигурност ще сложа допълнително тиквичка в нея.
Няма коментари:
Публикуване на коментар