С тази заплаха от грип си мисля, че няма да е лошо организмите ни да са готови за подобна атака.Нямам предвид да ги охраним, а да ги подсилим с витамини и разни полезни елементи.Доколкото това е възможно с днешните зеленчуци де, но да се надяваме, че все един от елементите в зеленчуците ще има някакво полезно действие.
Тази супа е с един много приятен българо-средиземноморски аромат.Сух джоджен в самата супа, а напкрая поръсена с пресни листенца босилек.Свежест в тези студени и болни дни.
Какво използвах:
250 грама спанак
морков
парче целина от глава (количество като моркова)
един по-голям картоф
супена лъжица ориз
половин чаена чаша прясно мляко
три супени лъжици заквасена сметана
сух джоджен
пресен босилек
зехтин
сол
- Нарязах картофа на кубчета, а моркова и целината настъргах за да омекнат по бързо.
- Картофите, морковите, целината и ориза залях с малко вода, само колкото да ги покрие и оставих да се сварят.
- Когато поеха водата и омекнаха, добавих нарязан спанака, посолих и добавих сух джоджен
- Залях с вода за три порции и оставих докато спанака се попари.
- Отделно смесих прясно мляко със заквасена сметана и застроих супата.
- Изключих от котлона и поръсих със зехтин отгоре.
- Супата я оставих да постои половин час и тогава сервирах като към всяка порция накъсах листа пресен босилек
Ако спанака ви е любим зеленчук, опитайте моята пилешка супа, в която за свежест и вкус добавям от него:
Опитайте в комбинация с още един полезен зеленчук,кейла:
----- > Свежа супа със спанак и кейл
И една божествена спаначена пита, която свършва за отрицателно време у нас:
--- > Спаначена пита
И още една зеленчукова витаминозна супичка:
И една любима супа с тиквички:
--- > Супа с тиквички