Ако обичате да комбинирате различни вкусове,това е вашата салата.Продуктите се съчетават страхотно в комбинация с хрупкавата и свежа салата "Айсберг".
Преди години подобна салата се предлагаше в "Хепи" и оттам заимствах идеята.При тях може вече да не се сервира, но аз си я правя когато имам налични всички продукти.
Има две основни условия когато се използва салата "Айсберг":
- не трябва да се реже, а да се накъсва
- трябва да се приготвя точно преди консумиране за да остане хрупкава.
Какво е необходимо:
салата "Айсберг"
синьо сирене
стафиди
орехови ядки
за дресинга:
зехтин
зехтин
оцет за предпочитане ябълков
мед
мед
сол
- Приготвяме дресинга.Тъй като дресинга зависи от големината на салатата,ще трябва да си го нагласите сами,спазвайки основното съотношение:една лъжица зехтин,половин лъжица оцет,половин лъжица мед,щипка сол.Увеличавайте при необходимост.Опитвайте,ако имате съмнения.
- Не слагайте много сол,тъй като в салатата ще има синьо сирене.
- Накъсваме салатата и поръсваме с дресинга.Внимателно разбъркваме.
- Отгоре поръсваме със стафидите,натрошени орехови ядки и натрошено синьо сирене и отново разбъркваме.
- Сервираме веднага!