Страници

петък, 20 януари 2023 г.

Пилешката ми супа

 

    В блога вече има рецепти за пилешки супи, но тази много исках да я разкажа, защото е с една идея по-различна от останалите и май напоследък приготвям супите по този начин.


Какво използвам:


пилешко месо колкото си искате, но задължително да има кокали за да направят бульона

глава лук

картофи

парче целина 

моркови

магданоз

супена лъжица домашна вегета

(моята е от същите зеленчуци, които слагам пресни)

начупени спагети

две три супени лъжици доматено пюре или домат от консерва


Застройка: кисело мляко и брашно


  • Варя месото с лука, морковите, целината.Насоката която мога да ви дам е, че като количества лука, морковите и целината са еднакви
  • Свареното месо накъсвам на парченца, а лука намачквам с вилица
  • В бульона пускам нарязаното пиле, намачкания лук, нарязани картофи и начупени спагети.Отдавна не слагам фиде, предпочитам хубави спагети, които освен, че се запазват цели без да станат на каша и сгъстяват супата.
  • Ако бульона е мазен и гъст разреждам с гореща вода.
  • Поръсвам с вегетата.Тя е само за богат вкус и на един литър бульон слагам една равна супена лъжица от нея
  • Нарязан на ситно магданоз да си пусне от аромата.
  • Когато картофите омекнат прибавям и доматите.На три-четири порции супа е достатъчен един нарязан домат от консерва.
  • Доматите придават свежест на супата и е необходимо само минута две да се варят в супата.
  • Застройвам супата само с кисело мляко и малко брашно за сгъстяване но не винаги.Понякога за по-наситен цвят слагам и щипка куркума.