В блога вече има рецепти за пилешки супи, но тази много исках да я разкажа, защото е с една идея по-различна от останалите и май напоследък приготвям супите по този начин.
Какво използвам:
пилешко месо колкото си искате, но задължително да има кокали за да направят бульона
глава лук
картофи
парче целина
моркови
магданоз
супена лъжица домашна вегета
(моята е от същите зеленчуци, които слагам пресни)
начупени спагети
две три супени лъжици доматено пюре или домат от консерва
Застройка: кисело мляко и брашно
- Варя месото с лука, морковите, целината.Насоката която мога да ви дам е, че като количества лука, морковите и целината са еднакви
- Свареното месо накъсвам на парченца, а лука намачквам с вилица
- В бульона пускам нарязаното пиле, намачкания лук, нарязани картофи и начупени спагети.Отдавна не слагам фиде, предпочитам хубави спагети, които освен, че се запазват цели без да станат на каша и сгъстяват супата.
- Ако бульона е мазен и гъст разреждам с гореща вода.
- Поръсвам с вегетата.Тя е само за богат вкус и на един литър бульон слагам една равна супена лъжица от нея
- Нарязан на ситно магданоз да си пусне от аромата.
- Когато картофите омекнат прибавям и доматите.На три-четири порции супа е достатъчен един нарязан домат от консерва.
- Доматите придават свежест на супата и е необходимо само минута две да се варят в супата.
- Застройвам супата само с кисело мляко и малко брашно за сгъстяване но не винаги.Понякога за по-наситен цвят слагам и щипка куркума.