Какво използвах
глава лук
морков
домат /може от консерва/
супена лъжица олио
чаена чаша булгур
спанак - 200 грама или просто си загребете две шепи
голямо яйце
половин чаена чаша кисело мляко
чаена лъжичка оцет
сол
сух джуджен
Представях си всичкото това на една хубава сгряваща супа.Само че то друго стана.И откакто ми хареса така, количеството на булгура беше увеличено.Тако ви го и посочвам.
- Булгура го насикнах в чаена чаша вряла вода за половин час и може би малко повече време.Всеки път е различно.Понякога го слагам сутрин и набързо приготвям на обяд.Идеята е булгура да е набъбнал в някаква степен когато влезе в яхнията.
- В олио и малко вода задуших лука и моркова.
- Добавих булгура.
- Нарязах домата, прибавих и него.
- Поръсих със сол и стрит на ситно сух джоджен.
- Залях с вода за три порции и като кипна пуснах спанака.
- Когато спанака омекна застроих с яйцето, киселото мляко и оцета.
- В този момент имате или гъста супа или рядка яхния.
- Оставих така и след половин час булгура беше поел всичко, беше се получила разкошна яхния, която се яде с лъжица.
- Ако ви се е получило по-гъсто отколкото обичате, разредете с гореща вода, но не прекалявайте все пак.
- Ако обаче все пак ви харесва идеята това да бъде на супа, сложете двойно повече вода и хапвайте веднага.
Колкото повече стои готовата яхния, толкова повече булгура поема и всичко се сгъстява.
Ако обичате спанак, тази спаначена пита няма как да не ви хареса:
Ако обичате супи, в една от пилешките, които правя прибавям спанак и заедно с невероятната застройка се получава голяма вкусотия:
И една супичка с лапад , ако обичате зелении:
Няма коментари:
Публикуване на коментар