Майка отново се включва в блога и отново с нещо сладко с ябълки.Ако сте наоколо от доста време, почти е сигурно, че се сте приготвили нейния разкошен сладкиш с ябълки и бисквитки
https://svetlalola.blogspot.com/2015/11/blog-post_11.html
Защо кекса е бразилски, историята мълчи и не дава обяснения, но така е написан в жълтата тетрадка, а в нея несполучливи рецепти няма както и да са наречени.
Какво е необходимо:
/ чашата е с вместимост 150ml/
две чаши брашно
една непълна чаша захар
/ние не обичаме много сладко, но ако обичате сложете повече, особено ако ябълките ви са по-кисели/
една супена лъжица канела
четири ябълки нарязани на кубчета
половин чаша натрошени орехи
две яйца
100 ml олио
половин чаена лъжичка бакпулвер и половин чаена лъжичка сода
В оригиналната рецепта се слагат и половин чаша накиснати в уиски стафиди
В една купа се чукват яйцата, добавят се захарта, канелата, олиото, орехите и ябълките нарязани на малки кубчета.Разбърква се.Всичко се бърка заедно, а не поотделно.
Отделно в брашното се слагат бакпулвера и содата и се разбърква суха смес
Смесваме ябълковата смес с брашното.Смесвате добре и тъй като се получава гъста смес, разреждате с хладка вода.Трябва да получите гъста кексова смес.
Сместта изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене.
Пече се на 180 градуса на най-долна скара на фурната до готовност ( около 40 минути при майка)
Оставяте да се охлади и поръсвате с пудра захар.