Какво използвах:
Като всяка чорба количеството на продуктите е приблизително, включително и водата/бульона.Зависи колко гъста я искате, а знаете че моите супи нямат много супа.Като цяло във всяка лъжица има повече продукти, отколкото бульон.За което винаги ме критикуват, но това е положението.
сварено месо
/колко прецените или имате в наличност/
връзка зелен лук
връзка зелен чесън
коприва/лапад/спанак - количество около една чаена чаша в бланширан вид
/може и трите, а може и само едното, зависи какво имате в наличност и разбира се и повече да сложите от една чаша, няма лошо/
глава стар лук
магданоз
пресен/сух джоджен
червен пипер толкова, че да ви стане червена чорбицата, при мен е една равна супена лъжица
сол
супена лъжица олио, но само ако месото не е мазно
- моето месо е предварително сварено, само го накъсвам на парченца
- нарязах всички зелении, заедно с главата стар лук.Винаги слагам и стар лук когато използвам пролетни зеленчуци за да придаде сладост на ястието.
- не запържвам нищо.Слагам месото, зелениите, подправките и заливам с бульона на свареното месо и оставям на слаб котлон.Посолявам, ако в бульона не е имало сол
- когато омекнат зелениите, най вече лука и бялата част на пресните лук и чесън, чорбичката ни е готова.
- като повечето чорби, така и тази е добре да постои половин час за да може всичко да си поеме ароматите и да се получи наистина съвършен пролетен вкус
- тази чорба на мен ми беше по-вкусна с оцет, но това си е лично предпочитание.Не лоша идея е да се яде с лъжица кисело мляко.
Ако пролетта е любимият ви сезон и обичате всякакви пролетни ястия, ето още няколко предложения:
Чудесна чорба!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси :)
Изтриване