Страници

петък, 16 април 2021 г.

Пролетна чорба с месо или чорба с месо и зелении

 


   Както и да я наречете тази чорба, тя просто си крещи, че е пролет, защото всичко пролетно може да сложите в нея.Така де, пролетно зелено.
    Тази супа се получи в момент, когато имах останали всякакви зелении плюс парче месо.
   Наричам я чорба, защото в нея няма нито фиде, нито ориз, нито застройка.Само прекрасния и натурален вкус на зелените съставки.Казвам ви, с черпака сервирах пролет в чиниите.




Какво използвах:


Като всяка чорба количеството на продуктите е приблизително, включително и водата/бульона.Зависи колко гъста я искате, а знаете че моите супи нямат много супа.Като цяло във всяка лъжица има повече продукти, отколкото бульон.За което винаги ме критикуват, но това е положението.


сварено месо

/колко прецените или имате в наличност/

връзка зелен лук

връзка зелен чесън

коприва/лапад/спанак - количество около една чаена чаша в бланширан вид

/може и трите, а може и само едното, зависи какво имате в наличност и разбира се и повече да сложите от една чаша, няма лошо/

глава стар лук

магданоз

пресен/сух джоджен

червен пипер толкова, че да ви стане червена чорбицата, при мен е една равна супена лъжица

сол

супена лъжица олио, но само ако месото не е мазно


  • моето месо е предварително сварено, само го накъсвам на парченца
  • нарязах всички зелении, заедно с главата стар лук.Винаги слагам и стар лук когато използвам пролетни зеленчуци за да придаде сладост на ястието.
  • не запържвам нищо.Слагам месото, зелениите, подправките и заливам с бульона на свареното месо и оставям на слаб котлон.Посолявам, ако в бульона не е имало сол
  • когато омекнат зелениите, най вече лука и бялата част на пресните лук и чесън, чорбичката ни е готова.
  • като повечето чорби, така и тази е добре да постои половин час за да може всичко да си поеме ароматите и да се получи наистина съвършен пролетен вкус
  • тази чорба на мен ми беше по-вкусна с оцет, но това си е лично предпочитание.Не лоша идея е да се яде с лъжица кисело мляко. 



Ако пролетта е любимият ви сезон и обичате всякакви пролетни ястия, ето още няколко предложения:


ПРОЛЕТНА БАНИЦА С ЛАПАД


ПОСТНИ САРМИЧКИ С ЛАПАД


ИМПРОВИЗИРАНА СУПА С ЛАПАД


ЗАСТРОЕНА ЯХНИЯ СЪС СПАНАК


АГНЕШКИ КНИЖЕН КЕБАП


МАЛКА ПИТА С КОПРИВА



2 коментара: