Като дойде пролетта и пазара става зелен.Зелено във всякакви нюанси.Зеленото на марулите, зеленото на чесъна и лука, зеленото на лапада, зеленото на пресните подправки.Зелено, зелено, тук там прошарено в яркото червено на репичките.
Това зелено го обичам всякак и във всичко на масата.От обиконвена салата до разни яхнии и супи.И всеки път си мисля в какво още мога да го добавя това зелено, където не съм го слагала.Дойде време да направя и пилешки дробчета в зелено и стана много вкусно.Вкусно обаче много трудно за снимане.А снимката освен, че е забавление и хоби за мен, е моя начин да ви убедя, че едно ястие е вкусно.В този случай донякъде ще се наложи да ми повярвате, защото на външен вид не се получава перфектно.
Това зелено го обичам всякак и във всичко на масата.От обиконвена салата до разни яхнии и супи.И всеки път си мисля в какво още мога да го добавя това зелено, където не съм го слагала.Дойде време да направя и пилешки дробчета в зелено и стана много вкусно.Вкусно обаче много трудно за снимане.А снимката освен, че е забавление и хоби за мен, е моя начин да ви убедя, че едно ястие е вкусно.В този случай донякъде ще се наложи да ми повярвате, защото на външен вид не се получава перфектно.
Какво използвах:
една тарелка пилешки дробчета
/500 грама/
две връзки пресен лук
една връзка пресен чесън
половин домат
/ два домата от консерва без сок/
малка глава стар лук
чаена лъжичка червен пипер
сол и черен пипер
олио/зехтин
- Нарязах зеления лук, зеления чесън и малката глава стар лук, чието участие е да придаде сладост
- Пилешките дробчета предварително съм сложила във вода с щипка сода за около половин час.
- В тиган слагам дробчетата (отцедени от водата) и лука заедно.Поръсвам с малко олио и слагам капак.Не слагам брашно на дробчетата, от една страна защото така се запазват цели, не ми залепва брашно по тигана и не ядем излишно брашно в порциите.
- От време на време обръщам дробчетата и загребвам от зелената част и слагам върху дробчетата да си пускат върху тях.
- Когато са почти готови поръсвам с червен пипер и нарязан на ситно домат.Посолявам.Ако обичате пикантно може да поръсите и с малко лют пипер.А домата го слагав накрая с идеята не да се сготви, а да придаде свежест.
- Накрая притискам дробчетата и ако не излиза розов сок, готови са.
- Още горещи ги поръсвам с повечко прясно смлян черен пипер, поръсвам и със зехтин по желание.
Ако обичате дробчета, може да погледнете и рецептата ми за Пилешки дробчета по ловджийски
Ако обичате да мажете филии с пастет, опийте моя Домашен пастет от пилешки дробчета
Няма коментари:
Публикуване на коментар