Страници

вторник, 27 април 2021 г.

Пилешки дробчета с пресни лук и чесън

 

   Като дойде пролетта и пазара става зелен.Зелено във всякакви нюанси.Зеленото на марулите, зеленото на чесъна и лука, зеленото на лапада, зеленото на пресните подправки.Зелено, зелено, тук там прошарено в яркото червено на репичките.
   Това зелено го обичам всякак и във всичко на масата.От обиконвена салата до разни яхнии и супи.И всеки път си мисля в какво още мога да го добавя това зелено, където не съм го слагала.Дойде време да направя и пилешки дробчета в зелено и стана много вкусно.Вкусно обаче много трудно за снимане.А снимката освен, че е забавление и хоби за мен, е моя начин да ви убедя, че едно ястие е вкусно.В този случай донякъде ще се наложи да ми повярвате, защото на външен вид не се получава перфектно.



Какво използвах:


една тарелка пилешки дробчета

/500 грама/

две връзки пресен лук

една връзка пресен чесън

половин домат

/ два домата от консерва без сок/


малка глава стар лук

чаена лъжичка червен пипер

сол и черен пипер

олио/зехтин


  • Нарязах зеления лук, зеления чесън и малката глава стар лук, чието участие е да придаде сладост
  • Пилешките дробчета предварително съм сложила във вода с щипка сода за около половин час.
  • В тиган слагам дробчетата (отцедени от водата) и лука заедно.Поръсвам с малко олио и слагам капак.Не слагам брашно на дробчетата, от една страна защото така се запазват цели, не ми залепва брашно по тигана и не ядем излишно брашно в порциите.
  • От време на време обръщам дробчетата и загребвам от зелената част и слагам върху дробчетата да си пускат върху тях.
  • Когато са почти готови поръсвам с червен пипер и нарязан на ситно домат.Посолявам.Ако обичате пикантно може да поръсите и с малко лют пипер.А домата го слагав накрая с идеята не да се сготви, а да придаде свежест.
  • Накрая притискам дробчетата и ако не излиза розов сок, готови са.
  • Още горещи ги поръсвам с повечко прясно смлян черен пипер, поръсвам и със зехтин по желание.




Ако обичате дробчета, може да погледнете и рецептата ми за Пилешки дробчета по ловджийски


Ако обичате да мажете филии с пастет, опийте моя Домашен пастет от пилешки дробчета





Няма коментари:

Публикуване на коментар