Потресена съм! Защо никой не ми е казвал досега, че оризовите палачинки са толкова вкусни?
Някой да поеме вината, моля и да ме зарежда с оризово брашно!
Има вариант от сместта, която получих да си направите и оризови понички/бухтички.Просто не наливайте вода, направете топчета с лъжица и изпържете.
Но днес правя палачинки и понеже нямах прясно мляко, ей така налях си вода.И то взе, че се получи.Както и с палачинките с пшеничено брашно.Аз честно казано не намирам кой знае каква разлика между тези с вода и тези с прясно мляко.
Какво използвах:
150 грама оризово брашно
едно яйце
половин кофичка кисело мляко
равна чаена лъжичка сода
щипка сол
две супени лъжици олио
половин чаена чаша вода
/ наливайте на части докато получите смес с гъстотата на боза/
олио за тигана
- В киселото мляко слагате содата, разбърквате и я оставяте да шупне.
- В купа слагате брашното, посолявате отгоре, чуквате едно яйце и прибавяте киселото мляко сос содата.Получавате гъста смес, която разреждате с вода до получаването на смес за палачинки.
- В тиган пръскате с олио.Аз си намазнявам парче кухненска хартия с олио и така си мажа тигана.Дори и на незалепващ тиган слагайте малко мазнина.
- С черпак взимайте от сместа и разпределяйте колкото ви се иска да са големи и тънки палачинките в тигана.Аз никога не ги разливам от край до край за да мога лесно да ги обръщам.
- По желание може да ги намажете с масло, но аз пропуснах.Затова пък обилно си ги заливах с мед.
Ех, че хубаво си ги сервирала 😀
ОтговорИзтриванеИ аз съм фен на оризовите палачинки.
Много вкусни, как изобщо останаха за снимка и аз се чудя :)
ИзтриванеЗдравейте!Днес направих оризовите палачинки станаха супер само където нямат вид за Презентация!Благодаря ви за сполучливата и здравословна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието, радвам се, че са ви харесали :) на мен са ми много любими, изобщо всичко с оризово брашно се получава доста добре :)
Изтриване