Тортата е убийсвено сладка, какво да се лъжем, аз я преглътнах с убийствено горчиво кафе и тогава получих убийствено съвършенство.Не съдете обаче по моя вкус, защото аз поначало не съм свикнала на прекалено сладки неща, но тези от вас, които обичат сладко, ще им хареса.И как се топи в устата, просто не мога да ви опиша, а уж мога да си служа с думите.
Тортата видях в този сайт, там подробно е показано как се сглобява, така че хвърлете един поглед:
https://dailysoccerdigest.com/torti/torta-poleno-ot-panirano-testo-s-kondenzirano/
Моите количества са по-малки от оригинала и ви уверявам, че се получи едно добро като големина руло и крема, за който имах опасения, че няма да стигне, в края на краищата се оказа точното количество за това тесто.Повече щеше да е прекалено.
бутер тесто - 300 грама
масло - 125 грама
кондензирано мляко/подсладено/ - 200 ml
капки есенция ром
- Леко, но съвсем леко разточвате охладено бутер тесто.
- Нарязвате бутер тестото на лентички около сантиметър и половина.
- Печете ги на 200 градуса докато станат златисти и оставяте да изстинат.
- Лентичките са с такава дължина каквато искате да ви е рулото т.е. преценете според съда за печене или там където ще я сервирате.Аз ги направих по къси и предвидих да се съберат в тавичката.
- Докато лентите тесто се пекат и изстиват смесете размекнато (но не течно) масло с кондензираното мляко и есенцията.Трябва да получите гладък крем.Разбивах с тел.
- Слагате парче найлоново фолио или просто найлон или просто торбичка, каквото имате под ръка като отрязвате достатъчно количество, че да можете да навиете рулото.
- В средата с лъжица намазвате от крема.
- При мен се получи така: Наредих върху крема три лентички една до друга.Сложих с лъжица крем и наредих отново три ленти.Пак крем.Отгоре още две.Наредих общо осем, а останалите оставих за довършване на готовото руло.
- Хубаво залейте с останалия крем от всички страни и завийте фолиото като бонбон, така че всичко да е добре стегнато и стягайки давате възможност на крема да се разпредели добре.Освен това всичко се намества като руло и после получавате този ефект като се разреже.И понеже не мога да ви обясня като хората, затова вижте по-горе в оригинала, там блогъра го е показал в снимки, каквито аз не можах да покажа.
- Слагате в хладилник да стегне няколко часа.Моето стоя цяла нощ, но според мен и по-малко време е достатъчно.Когато крема стегне, той ще държи всичко.
- Натрошавате останалите ленти и хубаво посипвате готовото руло с тях.Освен за красота покривате така и неравностите.
Леле! Отхапах с очите направо, голяма прелест е! Това ще го направя, обожавам бутер тесто с крем! Само един въпрос: кондензираното мляко от онези със захар ли е /сините букви/ или дулсе де лече?
ОтговорИзтриванеСонче, от тези със захар е.Наистина става много красиво, отдавна исках да го пробвам :)
ИзтриванеБлагодаря, Светле! И аз ще го пробвам!😘
Изтриване