Страници

вторник, 30 април 2024 г.

Зимно пролетна супа с месо

 

       Когато дойде това време на годината в повечето ми ястия започват да се срещат зимата и пролетта.Хладилника ми се пълни с пролет, но във фризера е останала зима и за да се освободи място, смесвам всичко.Така се получи и с тази супа, която трябваше да е само пролетна с месо и зелении

Пролетна чорба с месо или чорба с месо и зелении




Какво използвах:


сварено свинско месо около 250-300 грама заедно с бульона

глава стар лук

червена чушка/може и зелена

морков

две-три лъжици ориз

спанак, лапад, манголд

пресен лук и чесън по един стрък

малък домат

пресен джоджен

магданоз

олио

сол

Застройка: едно яйце, половин кофичка кисело мляко, толкова прясно мляко,супена лъжица оцет




Нарязах на ситно лука, моркова, червената чушка (моята е замразена), пресните лук и чесън.

В тенджерата ги сло жихс вода само колкото да ги покрие и оставих да се задушават като прибавих и ориза за да се готви и той

Когато омекнат или поемат водата, прибавям нарязан малък домат, червен пипер, нарязан джоджен и магданоз и заливам с бульона в който е варено месото.Количеството е като пет-шест порции.Ако бульона не е достатъчен прибавям гореща вода.

Прибавям нарязано или накъсано свареното месо.

Накрая прибавям зелениите.Моите са пресни спанак, малко лапад и оказа се, че имам замразен манголд.

Оставям на слаб котлон десетина минути.

Супата и така е добре, но исках да има и застройка.Моите застройки са различни според наличностите.Често слагам само кисело мляко с малко брашно когато искам да е гъста, но в тази супа има ориз и достатъчно зеленчуци така че без брашно, но пък имаше нужда да е леко кисела затова застроих с едно яйце, половин кофичка кисело мляко, толкова прясно мляко и супена лъжица оцет.





Няма коментари:

Публикуване на коментар