Хляб и масло, вълшебната комбинация.А тези хлебчета няма нужда да ги мажете с масло, защото те вече си имат в тях.И как ухаят само,а вкусът им е на кроасани с масло, ако изобщо е необходимо някакво сравнение.
И след като използвах толкова много пъти думата масло, е време да извадите пакетчето от хладилника и да ги опитате тези хлебчета.
Рецептата видях тук: https://www.youtube.com/watch?v=eO5DmbqM334&t=259s
Какво е необходимо:
чаена чаша топла вода
чаена чаша топло прясно мляко
чаена лъжичка суха мая
чаена лъжичка захар
три чаени чаши брашно
(имайте още под ръка, че знаете как е с брашното)
чаена лъжичка сол
супена лъжица размекнато масло за хлебчетата
масло за печенето, което трябва да е по-твърдо
- смесвате водата, прясното мляко, маята, захарта
- прибавяте първо двете чаени чаши брашно и бъркате
- постепенно добавяте третата чаша брашно и замесвате тесто
- слагате тестото на плота и го раздърпвате малко, намазвате отгоре маслото и отново примесвате за да го вкарате в тестото
- оставяте да втаса
- разделяте тестото на равни части
- всяка част сгъвате и разгъвате няколко пъти и тогава оформяте хлебче като го търкаляте между дланите си
- нареждате хлебчетата върху хартия за печене в тавичка
- с остър нож разрязвате всяко хлебче по средата и в получения канал слагате масло (маслото е нарязано като пръчица, ако мога така да го обясня - вижте снимката по горе)
- поръсвате с брашно ( аз използвам цедка за чай за тази цел)
- печете на 200 градуса докато се зачерви, около 25 минути
- ако отдолу са се зачервили, готови са
- може да проверите и със шиш или нож
Рецепти за всякакви хлебчета може да откриете в блога като използвате търсачката.
Ако рецептата ви харесва, ще се радвам да я опитате, да я споделите и да коментирате.Благодаря предварително!
Няма коментари:
Публикуване на коментар