Страници

неделя, 25 август 2019 г.

Доматен миш-маш

   
Това лято се накапвам с този миш-маш.Наричам го доматен, защото въпреки присъствието на чушки в него, доматите се усещат по-силно и са една идея повече.

Без други обяснения и подробности, защото бързам да си го изям и този.



Какво е необходимо:


чушки
/може зелени, може червени, но най-добре е миш-маш от цветове/
домати
/количеството на доматите е малко повече от чушките/
сирене
сух босилек
/ с пресен е една друга рецепта/
олио и зехтин


  • На този миш-маш това му харесвам, че се приготвя по метода джаста-праста.
  • Нарязвате чушките на резенчета
  • Нарязвате и доматите на резенчета.Не ги меля, защото не искам доматена каша, а и ще извира водата по-дълго.Това е миш-маш, обикновено, грубо, прекрасно ястие.
  • В мазнина и малко вода задушавам чушките.Не трябва да омекват съвсем, просто да се сготвят.
  • Добавяме доматите и оставяме всичко да се готви докато излишната течност се извари.
  • Поръсваме със сух босилек.
  • Миш-машът се готви докато решите, че ви е добре.Ако обичате по-течно, не изварявайте докрай.Ако обичате съвсем запържено, изчакайте повече.
  • Добавяме натрошено сирене и разбъркваме за последно и спираме котлона.Нека не се разтопява съвсем сиренето.
  • Отгоре поръсвам с малко зехтин.
  • Яде се и топло и студено и с хляб и без хляб и през деня и през ноща.
  • С люто чушле е фантазия, а може и допълнително да си хапвате сирене.






Още любими модели миш-маш:







Няма коментари:

Публикуване на коментар