Страници

петък, 2 август 2019 г.

Фермерска зеленчукова супа с тиквичка, кейл и манголд

   Това може би е най-добрата супа, която съм правила в моя кулинарен живот.И под добра нямам предвид само страшно вкусна, ами полезна и чиста.И под чиста нямам предвид, че съм измила зеленчуците, а че те дойдоха от една чудна ферма където зеленчуците се отглеждат чисти, без никаква химия и единственото участие на менделеевата таблица е под формата на полезни елементи.Имах си и домашни яйца и мляко и прекрасната ми фермерска супа се получи съвършена.


Какво използвах:

тиквичка
манголд
кейл
моркови
магданоз
булгур
(заменете с ориз или не слагайте нищо)

кисело мляко
яйце
нишесте

сол
масло




  • Нарязваме тиквичката и морковите
  • Кейла и манголда почистваме и нарязваме.
  • В супена лъжица масло и малко олио (по-малко от маслото) задушаваме всички зеленчуци.
  • Заливаме с вода според порциите.Посоляваме.
  • Добавяме булгур отново сподер порциите.
  • Оставяме на слаб котлон да се готви докато омекнат зеленчуците и се свари булгура
  • Дърпаме от котлона.
  • В отделна купичка разбиваме две-три супени лъжици кисело мляко и ги добавяме към супата.
  • Разбиваме едно яйце с чаена лъжичка натурално нишесте (или брашно) и лимонов сок (около супена лъжица) и застройваме супата, като взимаме от горещата супа и слагаме при яйцето докато температурите се уеднаквят.Връщаме в супата, а супата връщаме на слаб котлон.Внимаваме да не заври.
  • Супата е вкусна леко топла като може да се добави още лимонов сок.



  А така изглеждаше кошницата със целенчуци, която получих от фермата http://www.puravidafarm.eu/



Няма коментари:

Публикуване на коментар