Това може би е най-добрата супа, която съм правила в моя кулинарен живот.И под добра нямам предвид само страшно вкусна, ами полезна и чиста.И под чиста нямам предвид, че съм измила зеленчуците, а че те дойдоха от една чудна ферма където зеленчуците се отглеждат чисти, без никаква химия и единственото участие на менделеевата таблица е под формата на полезни елементи.Имах си и домашни яйца и мляко и прекрасната ми фермерска супа се получи съвършена.
Какво използвах:
тиквичка
манголд
кейл
моркови
магданоз
булгур
(заменете с ориз или не слагайте нищо)
кисело мляко
яйце
нишесте
сол
масло
- Нарязваме тиквичката и морковите
- Кейла и манголда почистваме и нарязваме.
- В супена лъжица масло и малко олио (по-малко от маслото) задушаваме всички зеленчуци.
- Заливаме с вода според порциите.Посоляваме.
- Добавяме булгур отново сподер порциите.
- Оставяме на слаб котлон да се готви докато омекнат зеленчуците и се свари булгура
- Дърпаме от котлона.
- В отделна купичка разбиваме две-три супени лъжици кисело мляко и ги добавяме към супата.
- Разбиваме едно яйце с чаена лъжичка натурално нишесте (или брашно) и лимонов сок (около супена лъжица) и застройваме супата, като взимаме от горещата супа и слагаме при яйцето докато температурите се уеднаквят.Връщаме в супата, а супата връщаме на слаб котлон.Внимаваме да не заври.
- Супата е вкусна леко топла като може да се добави още лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар