Страници

сряда, 8 ноември 2023 г.

Камби с мляно месо

 

       Вдъхнових се за тази рецепта от една друга подобна за пълнени камби само че в постен вариант и понеже имах достатъчно камби за експерименти си направих за обяд и вечеря отново само че с мляно месо.
    Ако ви е направило впечатление, че говоря за мляно месо, то е защото не харесвам думата кайма.Като цяло не харесвам и готовите кайми, предпочитам мляно месо, че даже и кълцано само.

Рецептата за постните камби: https://svetlalola.blogspot.com/2023/11/blog-post.html



Какво използвах:


четири камби

за всяка камба по две супени лъжици мляно месо

(обикновено когато пълня нещо ми е трудно да кажа общо количество, защото зеленчуците, които пълним може да са с различни размери, затова винаги препоръчвам да прецените според вашите)

стрък праз

(не голям, но все пак да има едно добро количество)

половин домат

(или две-три супени лъжици домати от консерва нарязани)

джоджен/гюзум - аз сложих една лъжичка сух и няколко листенца пресен

сол

олио


  • Почистих камбите, но си оставих капачетата и за красота и за да покриват плънката, така че тя да не остане суха.
  • Всяка една камба поръсих с малко сол и с ръка разнесох от вътрешната страна.
  • Задуших праза в малко олио и вода, добавих нарязан домат, джоджена, малко сол (ако ползвате готова кайма и тя е солена, пропуснете посоляването)
  • Задушената част смесих много добре с мляното месо (него не го запържвам) и напълних камбите.
  • Сложих капачетата, притиснах ги и наредих в тавичка.
  • Поръсих ги с олио и налях съвсем малко вода на дъното на тавичката.
  • Пекох на 200 градуса докато хубаво омекнат.Добре е камбите да са изпечени добре и да не хрупат, даже ако се запекат до леко прегоряло ще е още по вкусно.
  • След като бяха готови ги оставих малко да постоят, не ги сервирайте врели нищо, че не са постни.




Няма коментари:

Публикуване на коментар