Страници

неделя, 16 декември 2018 г.

Зелева супа без зеле с месо и аромати


   Аз си обичам моя борш, но докато зелето стане на кисело зеле, реших да опитам да направя супа само със зелевата чорба.Кога, ако не сега, когато тя е най-хубава и чиста, е момента да се използва колкото може повече.

За когато имате и кисело зеле, погледнете моя борш, досега не е имало  върнати чинии от него:



Какво сложих в моята зелева супа без зеле:

месо (моето беше телешко, но и със свинско ще пробвам) - около 250 грама
(приблизително е това количество)
 глава лук
суха червена чушка
картоф
две скилидки чесън
червен пипер
черен пипер
дафинов лист
чубрица
олио
кисело мляко
брашно

зелева чорба



  • Месото ми беше предварително сварено и дори преварено.
  • Телешко месо в тенджера под налягане варя около 40 минути от момента на завиране.не слагайте сол в бульона или съвсем малко, ако ще използвате и за друго.
  • В съвсем малко олио и вода задуших нарязан на ситно лук и скилидките чесън.
  • Добавих накъсано на парченца месото, нарязан на ситно картоф и накъсана суха червена чушка.
Едно отклонение, в началото на зимата винаги се запасявам със сухи червени чушки и ги слагам къде ли не.Вкусът на всички ястия и супи става по-богат и наситен с тях.
  • Поръсих с червения пипер и чубрицата (стрийте я добре и не прекалявайте с количеството) и разбърках.
  • Залях бульона от месото и зелева чорба като общото количество е за около четири порции.
  • Моето съотношение са равни количества бульон и зелева чорба, но може да променяте както ви харесва.Имайте предвид, че чорбата си е солена и бульона балансира това.Затова и когато варя месото не слагам сол.Не, че не може да разредите и с вода, ако соленото стане прекалено много.
  • Пуснах дафинов лист и оставих да се готви докато омекнат картофите.
  • Аз обичам супите да са гъсти и затова застроих с кисело мляко и брашно.Малко преди  да кипне и свалих от котлона.
Добре е да не се яде веднага.Това е от супите, които имат нужда да постоят половин час на спокойствие, за да може да им се усетят всички вкусове и аромати.
Но ако нямате търпение, действайте! Коя съм аз, че да ви спирам.
При сервиране поръсете с прясно смлян черен пипер, а може да си поръсите и люто чили.







А когато киселото зеле е готово за ядене,опитайте моя вариант на борш:

БОРШ -лесен,вкусен и сгряващ

И още една супа само , че вече слагам и кисело зеле вътре:

Да гоним вирусите с вкусна зелева супа






Ако моите рецепти ви харесват,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога за още рецепти и споделени истории:

https://www.facebook.com/zakakvotoidae/







Няма коментари:

Публикуване на коментар