Тази рецепта вече я има в блога само че в нетрадиционен вариант с кюфтета.Там съм подсказала, че ако не ви се правят кюфтета, може да си използвате свинско месо, а сега ви казвам, че става и с кюфтета.
https://svetlalola.blogspot.com/2021/02/blog-post_24.html
Освен, че рецептата е взета от една доста преживяла готварска книга, тя присъства и в едно тефтерче на майка за най-любими рецепти.И наистина месо с лук или с праз ни беше едно от най-любимите семейни зимни храни.И продължава да е за мен.
Какво е необходимо:
за три порции с допълнително
свинско месо около 350 грама
(в готварската книга откъдето е тази рецепта пише 750 грама, но това за мен е прекалено много)
два-три стръка праз
(зависи колко са големи, но никога не са излишни)
три червени чушки
(може и пресни и печени)
100ml бяло вино (или една кафяна чашка)
супена лъжица доматено пюре
чубрица
олио
сол и черен пипер
Месото нарязвам на малки парчета, които задушавам в малко олио.Буквално ги разбърквам няколко пъти и прибавям ситно нарязан праз, чушките нарязани на малки парчета.
Отново разбърквам няколко пъти и прибавям размито в малко вода доматено пюре.
Добавям и виното.
Когато кипне намалявам котлона, поръсвам с чубрица (около чаена лъжичка), черен пипер и посолявам.
Заливам с гореща вода според порциите и оставям да се готви на слаб коттлон.
Готвя до готовност на месото.
Според книгата и тефтера трябва да остане на мазнина, то оставаше и да не пише така в една стара готварска книга, но аз обичам да си има сос за топене.
Ако е останало течно и не обичате, може да сгъстите с малко нишесте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар