Това се случи само защото ми казаха да не си измислям щуротии и разни странни манджи. И аз бухнах едно краче в боба.
Втори вариант: боб от буркан, сурови крачета.Само си сварявате крачетата и довършвате както ще ви разкажа по-надолу.
Трети вариант: боб от буркан, купени готови сварени/печени крачета.В магазина до нас има топла витрина и понякога правят крачета.Трябва да ви кажа, че са им страхотни, особено в онази тяхна специална фурна където пекат меса.Разпадат се идеално и са вкусни, само посолени колкото си трябва.
Какво използвах:
сварен боб две чаени чаши (вместимост 250ml)
две обезкостени сварени свински крачета
чаена лъжичка сладък червен пипер
чаена лъжичка паприка (леко пушен червен пипер)
нарязана на ситно малка сушена червена чушка (или половин голяма)
един морков
глава лук
сух гюзум (джоджен) супена лъжица
олио
сол
Допълнение: може да добавите малко чили или пул пипер ако обичате по-пикантно.
За нас жените, ама и не само, свинските крачета са източник на най-чист колаген от какъвто ние след една определена възраст имаме особена нужда.Така че когато обезкостяам сварени свински крачета с майка и кучето (и те след една възраст си имат нужда) си разделяме жилите на крачетата.Останалото, което си е кожичка с мазнина основно го приготвям на супа пача или студена пача (как я мразя тази дума) заедно с някое свинско ухо.
В тенджерата в малко олио около супена лъжица и малко вода задуших нарязана на ситно главата лук, нарязаният морков, сухата червена чушка.
Прибавих червения пипер, паприката, гюзума и парчетата свински крачета.
Изсипах и свареният боб.
Разбърках и залях с вода за три порции и отгоре.
В това ястие исках крачетата да попият от ароматите на ястието, а не боба да има вкус на пача затова и не използвам бульона от варенето.От него приготвих студена пача с други крачета и уши.Крачетата дават разбира се аромат, но и дават вкусна мазнина.
Тъй като всичко е почти готово, готвя на слаб котлон около половин час.Реално докато морковите омекнат, но и обичам боба да е много добре разварен.
Накрая малко преди да сваля тенджерата от котлона посолявам.
Знаете, че боб е най-вкусен на другия ден, при мен стои час два.
Няма коментари:
Публикуване на коментар