Шкембе на мезе... Нали ви е ясно, че количествата са неограничени, колкото имате, толкова.Обикновено когато варя шкембе за чорба, си отделям малко или за това мезе или за любимото ми с домати.
Рецептата за чорбата, която най-често приготвям:
https://svetlalola.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html
Рецептата за шкембе с домати и други работи:
https://svetlalola.blogspot.com/2024/02/blog-post_23.html
Какво е необходимо:
сварено шкембе
масло
червен пипер
кашкавал
Свареното и нарязано шкембе слагам в тиган с много масло.Човек като е стигнал до решението да си го приготви това мезе, не е момента сега да пести мазнини.
След като се запържи поръсвам с малко червен пипер и разбърквам.
Вряло го пресипвам в чиния и настъргвам много кашкавал отгоре... Той започва много да се размеква от топлината.
Ключовата дума е много в тази рецепта.
Много е вкусно!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар