Страници

понеделник, 22 април 2024 г.

Шкембе за мезе

 

          Шкембе на мезе... Нали ви е ясно, че количествата са неограничени, колкото имате, толкова.Обикновено когато варя шкембе за чорба, си отделям малко или за това мезе или за любимото ми с домати.


Рецептата за чорбата, която най-често приготвям:

https://svetlalola.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html


Рецептата за шкембе с домати и други работи:

https://svetlalola.blogspot.com/2024/02/blog-post_23.html


Какво е необходимо:


сварено шкембе

масло

червен пипер

кашкавал



Свареното и нарязано шкембе слагам в тиган с много масло.Човек като е стигнал до решението да си го приготви това мезе, не е момента сега да пести мазнини.

След като се запържи поръсвам с малко червен пипер и разбърквам.

Вряло го пресипвам в чиния и настъргвам много кашкавал отгоре... Той започва много да се размеква от топлината.

Ключовата дума е много в тази рецепта.

Много е вкусно!!!








Няма коментари:

Публикуване на коментар