Страници

сряда, 3 януари 2024 г.

Свински ролета с лучена плънка

 

       Когато ги замислях тези ролета смятах да ги приготвя в нещо като зимен вариант и да използвам много праз.Само че комбинацията от лук и месо при мен винаги е била много сполучлива, да не кажа че е и ужасно вкусна и затова зарязах идеята за нещо различно и приготвих нещо като месо с лук, каквото всички много обичат,  но в малко по-различен вариант.



   Това е от любимите ми рецепти, в които продуктите са нагласени така, че да могат да се приготвят от едно до сто и едно ролета.Защото основните продукти са по един, останалото нагласяте и никога няма да сбъркате ако е повече или по-малко.А плънката, която ще ви остане, ако ви остане ще я разположите около ролетата и така те ще овкусят идеално отвсякъде.Така че нищо не се губи и не остава.


Какво използвах за четири ролета:

Четири вратни пържоли, начукани и овкусени със сол и черен пипер.
Плънка: четири глави лук, четири големи гъби, сушена червена чушка, зелен лук (зелената част), бял риган, черен пипер, сол.
Бяло вино.


  • Всичко се нарязва и задушава.Отначало слагам само малко вода и когато лукът започне да омеква, поръсвам с олио, не повече от една супена лъжица.
  • Във всяка пържола сложих от плънката, завих на роле и наредих в тяснa тавичка, така че да са подпрени от страните ѝ.Така си остават цели.Затова или ги подпрете едно на друго или използвайте тясна тавичка.Но ако нямате, може да си помогнете с клечки за зъби или да ги увиете с конец.
  • Сложих останалата плънка отгоре, налях бяло вино колкото да покрие дъното или наполовина на ролетата, тъй като те заеха плътно съда ми за печене и дъното не се виждаше.
  • Завих тавичката плътно с фолио и сложих в загрята на 200 градуса фурна.Пекох около час и половина, после махнах фолиото и оставих пет-шест минути.За всеки случай проверете в нож или шиш дали ролетата са готови.Ако ножът или шиша минават лесно, ролетата са готови, но ако не може, завийте и печете още малко.
  • Накрая спрях фурната, завих отново с фолио и оставих вътре час и половина (една разходка време).
  • Топяха се в уста и в същото време си бяха топли колкото трябва.Това важи за всички печени меса между другото, имат нужда да си починат от горещата фурна, не трябва да се сервират веднага.
  • Много им върви на тези ролета картофена салата.Моята е с пресен лук, копър и магданоз, овкусена с малко оцет и зехтин.Сол слагам само когато варя картофите.



Няма коментари:

Публикуване на коментар