Страници

събота, 23 март 2024 г.

Баница с коприва и черен сусам

 


Може да ви е странно, че слагам в заглавието поръската, но истината е черния сусам придава един уникален вкус към всяка хапка.







Какво използвах:

коприва
кори за баница
(моите бяха от точените турски, не много дебели)
стотина грама сирене, което зависи от това колко е солено
две препълнени супени лъжици масло
черен сусам за поръсване


Копривата бланширах, отцедих много добре (дори попих с кухненска хартия) и нарязах

Разтопих две пълни лъжици масло.

Взех една кора за баница (от онези точените турски) и понеже е огромна я накъсах на две.

Сгънах ги да се оформи квадрат.Едната намазах обилно с масло.

Отгоре сложих другата кора и отново намазах с масло.

Разпределих копривата, натроших сирене.

Завих на руло.Разязах на няколко места, но не докрая.

Отгоре отново намазах с масло и поръсих с черен сусам

Завих и пекох на 200 градуса докато се зачерви.Около десетина минути, защото реално няма яйце в плънката, което трябва да се пече.Но може да се намаже отгоре с малко жълтък.

Вадя и покривам с кърпа да се отпусне.








Няма коментари:

Публикуване на коментар